välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

beskrivning av terrestra ekosystem

Postad av : Jan-Olof Stoor

Ett ekosystem består av både levande och icke levande element. Tillsammans utgör dessa komponenter bildar ett nät av sammankopplade relationer. Ett ekosystem definierar denna ekologiska enhet. Forskare har utvecklat olika metoder för att klassificera ekosystem. Klassificering av terrestra ekosystem är baserat på ett underliggande likhet av växtligheten

Ängar

Gräsmark ekosystem definieras av dominans av gräs vegetation som kan vara antingen spadtaget bilda eller gäng gräs.

Desert

Klimat är det som betyder faktor för öken terrestra ekosystem, där avdunstningen från marken överstiger mängden nederbörd ekosystemet får, vilket gynnar växter som är anpassade till torra förhållanden.

boreala skogar

boreala skogar består av barrträd eller evergreens, med inslag av lav, mossa och låg undervegetation buske på platser där tillräckligt solljus kan tränga genom skogens tak

lövskog

lövskogar innehåller fyra grundläggande skikt definieras av vegetationen. : tak av träd, en lägre tak av subdominant träd, en buske skikt och en grund skikt består av gräs, örter och ormbunkar.

Tropical Rainforest

En tät tak av dominerande och subdominant träd är den primära vegetationen i en tropisk regnskog, med lägre skikt består av skugga anpassade plantor och unga träd.

    
    Copyright © 2011 give2all.org