välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

egenskaper hos atomer och det periodiska systemet

Postad av : Valon Istrefi

Atomen består av en kärna av protoner och neutroner omkretsat av ett moln av elektroner. Varje element består av ett unikt nummer av protoner. Konfigurationen av elektroner runt kärnan bestämmer fysikaliska och kemiska egenskaper i atomen. Periodiska systemet visar information om varje element och arrangerar delar beroende på deras konfiguration

atomnummer

Varje element i det periodiska tilldelas en atomnummer. Detta antal motsvarar antalet protoner i kärnan. Atomnumret för elementen i periodiska systemet ökar från vänster till höger och uppifrån och ned.

Atomvikt

atomvikt är den genomsnittliga vikten på ett urval av elementet. Fraktionerad värde eller atomvikter bestäms av olika koncentrationer av isotoper av grundämnet i ett prov. Dessa atomvikter används för att bestämma molmassan av grundämnen och föreningar.

Atomic Symbol

Varje element har en unik bokstav symbol som identifierar elementet. Den första bokstaven i symbolen aktiveras med efterföljande bokstäver med gemener

perioder i periodiska systemet

elementen ordnas i rader på det periodiska systemet enligt elektronerna i det yttre skalet av en neutral atom -. Ett atom som har lika många elektroner och protoner-för det elementet. Eftersom varje tanken är fylld, är en ny rad börjat under föregående rad.

Grupper i det periodiska systemet

kolumner, som kallas grupper, periodiska tabellen motsvarar det antal valenselektroner i atomen . Valenselektroner är antalet elektroner i det yttre skalet och styra bindning som uppstår mellan atomer.

    Previous:nothing
    Next:hur man hittar vinklar i trianglar
    
    Copyright © 2011 give2all.org