välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur att lösa socker i en vatten experiment

Postad av : Jonathan Nyberg

Observera hur principerna fungerar i kemi och fysik hjälper oss att förstå världen omkring oss. Genomföra några enkla experiment med vatten och socker kan visa oss olika sätt att socker bryts ned och hur ljuset bryts olika i socker lösningar med olika procentsatser. Det är viktigt att se till att du utför experimenten korrekt för att se de förväntade resultaten

Du behöver:. .
Bägare
Graderade cylindrar.
Balans.
Skyddsglasögon.
Förkläde.
Bunsenbrännare.
Omrörning.


1.
Förbered ditt material. Ren och torr bägare, graderade cylindrar och andra enheter att mäta ordentligt. Kalibrera ditt saldo så när den tomma behållaren för ditt socker på den, läser den noll och exakt mäter massan av bara socker. Sätt på skyddsglasögon och ett förkläde. Sätt på din bunsenbrännare.
2.
Häll vatten och mäta volymen med mätglas. Massa mängden socker du behöver i behållaren på ditt saldo. Till exempel vill skapa en 80-lösning procent socker, du behöver 80g socker per 100 mL vatten, eftersom 1 mL=1g vatten.
3.
Lös upp sockret i vattnet med en omrörningstav. Om försöket kräver dig att värma vattnet över Bunsenbrännare första, göra det och häll sedan sockret in som du rör om. Du kan behöva för att mätta en lösning som kan hända vid vilken temperatur med olika mängder socker, eller skapa sig en övermättad lösning som bryter ned som det kyls.
4.
Utför dina mätningar och beräkningar för en ljus experiment eller din sensoriska beskrivningar av en kemisk förändring. Några experiment ingå mätning ljusbrytning mellan olika procentsatser av socker och vatten lösning, observera kristallina förändringar och formationer i godis eller smaka på skillnaderna mellan sackaros och när det bryts ned i vatten till glukos och fruktos.

Tips och varningar


  • För hjälp med konverteringar, prova online räknare på konvertera enheter.
    Previous:nothing
    Next:Hur robotar svetsa bilkarosser?
    
    Copyright © 2011 give2all.org