välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man hittar vinklar i trianglar

Postad av : Magnus Ekblad

Trianglar och vinklar används i många vardagliga aktiviteter, inklusive bearbetning, sömnad, bygg, tak, arkitektur och inredning. När någon två linjerna möts i en punkt, bildar de en vinkel. Tre linjer som tillsammans bildar tre poäng även bildar en triangel. Alla trianglar har sex delar, tre vinklar och tre sidor. Om du har värdet av tre delar, kan du hitta värdet av de andra tre delarna. Lära sig grunderna är av betydelse för vinklar

Du behöver:. .
Paper
Penna.
Formler och regler.
Linjal.

Hur hitta vinklar för Trianglar


1.
Master grundläggande fakta. Vinklar för trianglar mäts i grader. De tre interna vinklarna i en triangel är lika 180 °. En likbent triangel har två lika långa sidor, och vinklarna mittemot dem sidor är lika. I en liksidig triangel alla sidor och vinklar är lika. En rätvinklig triangel har en rät vinkel, vilket är 90 °. Akut trianglar har tre vinklar som alla är mindre än 90 °. Trubbig triangel har en vinkel som är större än 90 °.
2.
Läs sinus och cosinus av en vinkel att lösa komplexa problem. Sine är ett förhållande mellan den motsatta sidan och hypotenusan sida av en triangel. Sine=motsatt sida /hypotenusa sida. Cosinus är ett förhållande mellan de angränsande sidan och hypotenusa sidan. Cosinus=angränsande sida /hypotenusa sida.
3.
Know formler och regler. Eftersom alla vinklarna i en triangel vara lika 180 °, är den första formeln A + B + C=180 °. Sinus regeln är: a /synd A=b /synd B=c /synd C. Den slutliga regeln är cosinus regel: en u00B2=b u00B2 + c u00B2-2BC Cosa eller b u00B2=a u00B2 + c u00B2-2ac cosB eller c u00B2=b u00B2 + en u00B2-2ba COSC. Med hjälp av dessa regler, kan du hitta alla vinklar eller sidor av en triangel så länge du har värdet av tre delar.
4.
Hitta den saknade vinklar. När du vet värdet av två sidor och en vinkel i triangeln börjar med cosinus regeln att hitta den saknade sidan. Nästa, hitta den mindre av de två saknade vinklar med hjälp av sinus regeln. När du har två av dina tre vinklar, använd din formel för att hitta den tredje vinkeln.
5.
Lös för den saknade vinkel genom att lägga till de två kända vinklarna. Om vinkeln A=24 ° och vinkeln B=56 °, då vinkeln C=X. Lägg din givna vinklar: 24 ° + 56 °=80 °. Subtrahera totalt: 180 °-80 °=100 °. Din saknas vinkeln är 100 °. Om du har värdet av två av vinklarna, kan du lätt hitta den tredje.

Tips och varningar


  • En hypotenusan är bara finns i en rätvinklig triangel.
  • Små bokstäver hänvisa till sidorna och versaler till vinklarna.
  • Ändra din triangeln till en rätvinklig triangel för att hitta sinus och cosinus.
    Previous:nothing
    Next:Hur försvarar grå ekorrar varandra?
    
    Copyright © 2011 give2all.org