välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

skillnaden mellan vanlig majs & popcorn

Postad av : Ulf Friberg

I vissa Native American folklore, trodde man att majskorn var bebodd av andar. När kärnorna värmdes växte sprit arg och brista ut i sina hem i en puff av ånga. Vi vet nu att hemligheten med popcorn ligger inne i skrovet

Sweet Corn

Sockermajs, som föds upp för sötma och ömhet, främst odlas för att äta utanför kolven, eller för konservering och frysning.

Popcorn

Popcorn kärnor kännetecknas av ett mycket hårt yttre skal som täcker en mjuk, tråkiga centrum. Den vita stärkelsehaltiga massa som är popcorn visas när kärnorna explodera och vända ut och in.

Varför Popcorn Pops

Till skillnad från vanliga majs, är skrovet på en popcorn kärna icke-porös och fällor ånga vid uppvärmning. När ångan skapar nog tryck, kärnan exploderar.

Skillnader i skörd

Sockermajs är skördas när kärnan är på topp ömhet. Popcorn, dock inte skördas förrän anläggningen blir brun. Fukten i örat måste vara mindre än 25 procent för att den majs till pop ordentligt, enligt Jones Popcorn.

Plantering Corn

Popcorn och sockermajs inte bör planteras tillsammans i samma hem trädgård, säger Purdue University Center för nya odlingar och växtskyddsmedel, för om de spridit samtidigt kan sockermajs kvalitet äventyras.

    Previous:nothing
    Next:beskrivning av terrestra ekosystem
    
    Copyright © 2011 give2all.org