välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad betyder hög effekt målet innebära för ett mikroskop?

Postad av : Jonathan Nyberg

Compound mikroskop använder en kombination av linser-det okularet och objektiv-för att uppnå förstoring av objektet som visas. I objektivet består normalt av tre eller fyra linser i olika brännvidder från låg till hög effekt

High Power mål

Med en serie av tre linser, den första är vanligen cirka 4x (4 gånger) förstoring, nästa är 10x och den högsta, eller "hög effekt objektiva", är i allmänhet 40x.

Så här fungerar det

förstoringen uppnås är en multipel av okular och objektiv. Om okularet är 10x och den låga effekt målet är 4x, kommer den totala förstoringen vara 40x.

Hur den används

När kommissionen prövar en prov bild är det vanligt att börja med lägsta förstoringen att orientera vyn. Nästa mål är sedan roteras i bruk och föremålet undersökas på nytt. Om fler detaljer behövs, kommer den höga effekten målet ska användas.

Tuning I

Handlingen att vrida på nästa mål i bruk ger en grov fokus. En fin ratten kan sedan användas för att få förstoringen i skarpt fokus.

En högre makt

Några mikroskop har en fjärde mål (100x) som är oljebaserad för ökad klarhet 1. 000 x förstoring. Det används genom att placera en droppe olja på provet bilden och sänka målet tills den är precis i kontakt med oljan, vilket ger mindre störningar än tittar genom luften vid denna förstoring.

    Previous:nothing
    Next:Definitionen av en galvanisk cell
    
    Copyright © 2011 give2all.org