välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur konvertera konduktivitet till resistivitet

Postad av : P-O Lennartsson

Resistance är ett mått på en hur mycket en ledare saktar en elektrisk ström. Ekvationen är R=V /I, där "V" är den potentiella skillnaden mellan ändarna på ledaren och "I" är andelen av strömmen genom den. Resistiviteten är relaterad till motstånd, men mäter en substans förmåga att bromsa en elektrisk ström i stället för en enskild dirigenten. Konduktivitet är nära släkt med resistivitet, mäta kapaciteten av ett ämne så att en ström igenom, istället för ämnets förmåga att bromsa den.
1.
Bestäm konduktiviteten av ämnet av intresse med hjälp av sjökort på nätet (se Resurser nedan).
2.

Hitta motsvarigheten till konduktivitet. Detta ger dig ämnets resistivitet. Med andra ord, konduktivitet och resistivitet är inverser av varandra. Till exempel har koppar den näst högsta ledningsförmåga av de element, på 596. 000 /cm-ohm. Den ömsesidiga av detta belopp är 0. 00000167785cm ohm
3
Round antalet till tre signifikanta siffror -. . Eftersom det startnumret hade endast tre signifikanta siffror --- och lägga den i grundpotensform. Till exempel blir 0. 00000167785cm ohm 1. 68x10 ^-6cm ohm. Detta är din sista svaret för resistivitet.

Tips och varningar


  • Observera att konduktivitet och resistivitet är temperaturberoende, så om du använder en tabell för att slå upp ena eller det andra, anser temperaturen din krets kommer att köras under.
  • Blanda inte ihop elektrisk ledningsförmåga med konduktans, som har sin egen specifika definition.
    Previous:nothing
    Next:hur man ansluter leder på en PC ombord
    
    Copyright © 2011 give2all.org