välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man ansluter leder på en PC ombord

Postad av : Jeanette Morales

Lödning av kretskort (PCB) har flera fördelar jämfört med punkt-till-punkt ledningar. Det premade Styrelsen säkerställer alla krets sökvägar är riktiga och gör den krets som ska enkelt och snabbt monteras och monteras. Nästan alla massproducerade elektroniska kretsar i dag är tillverkade på ett kretskort. Lödning av ett kretskort är en av de enklare formerna av lödning som komponenter kan monteras till styrelsen, att hålla dem stadigt medan lödning

Du behöver:.
Lödkolv
. Rosin-core lödning.
Fuktig svamp.
Skursvamp.
Aceton.
Circuit komponenter.
Avbitartång.


1.
Låt lödkolv för att värma till rätt temperatur. Den idealiska temperaturen för att arbeta med ett kretskort är mellan 626 grader Fahrenheit och 662 grader Fahrenheit. När tillräckligt varmt för att smälta lödtenn, tillämpa en generös mängd lödtenn direkt till spets och torka på en fuktig svamp. Detta kallas "förtenning" i spetsen.
2.
Rengör båda sidor av kretskortet med en tvål-fri skursvamp. Spola bort eventuellt skräp med en snabb aceton skölj.
3.
Placera komponenten leder till rätt hål på kretskortet. Kroppen av komponenten ska sitta så jäms med kortets yta som möjligt. Komponenter såsom resistorer och kondensatorer har länge kablar som kan vara böjda i 45-graders vinkel för att hålla komponenten på plats. Integrerade kretsar och andra komponenter med korta leder kan hållas på plats med en bit maskeringstejp.
4.
Applicera toppen av lödkolv för att ena sidan av leden som bildas av bly och kretskortet. Låt det gemensamma att värma i några sekunder.
5.
Applicera löda direkt till den gemensamma på motsatt sida lödkolven. Undvik att röra vid löda direkt till spets och låta värmen överförs till det gemensamma att smälta det. Du vill löda nog att belägga hela det gemensamma, men alltid strävar efter att använda minsta lödtenn möjligt att skapa de renaste anslutningar
6
Löd alla en komponents leder. . Trimma dem tillbaka med ett par avbitare.
7.
Torka av spetsen på strykjärnet på en fuktig svamp efter varje gemensamt är lödda.

tips och varningar


  • Tin toppen av järn med några fogar att hålla den ren.
  • Undvik överhettning gemensamt, eftersom detta kan skada komponenter eller styrelsen själv. Om du märker bubblande eller rökning, bort spetsen och ge den gemensamma svalna i några sekunder innan den fortsätter.
  • Rör inte spetsen på lödkolven för att undvika brännskador eller andra skador.
  • Arbeta i ett välventilerat område för att undvika inandning av giftiga ångor som produceras vid lödning.
    Previous:nothing
    Next:kemi spel som är lätt och roligt
    
    Copyright © 2011 give2all.org