välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man ansluter en amperemeter för elektrisk resistans

Postad av : Charlotte Wannberg

För att mäta elektriska motståndet en amperemätare kan användas. För denna typ av mätning, kommer du att använda en känd spänning och ström mätas för att beräkna ett okänt motstånd. Även om det är en enkel operation för att ansluta en amperemeter för en elektrisk resistans mätning, förvirrar förfarandet ofta många. Och du vill inte vara förvirrad, för om du inte ansluter amperemeter korrekt sätt kan du mycket väl skada amperemeter

Du behöver:. .
Amperemeter
Strömförsörjning.
Krokodilklämmor.
Motstånd.
Laboratoriet-säker kabelareor.


1.
Ställ amperemeter till dess högsta serien. För att mäta ström, har en amperemätare olika intervall. Det amperemeter kommer bara att ge dig en aktuell läsning om den aktuella uppmätta ligger inom intervallet amperemeter inställningen. Eftersom du ofta inte vet värdet av den uppmätta strömmen, anses det bra förfarande att först ställa in amperemeter till dess högsta betyg eftersom att försöka mäta en ström högre än vad utbudet är tänkt att mäta kan skada din amperemeter.

Typiska amperemeter intervall inkluderar microampere, milliampere och ampere intervall. Till exempel kan den högsta ampere intervallet inställning användas för att mäta strömmar från 0,1 ampere till 1 ampere. Den näst högsta intervallet kan användas för att mäta strömmar från 10 milliampere till 100 milliampere och annan räckvidd skulle kunna användas för att mäta strömmar från 1 milliampere till 10 milliampere. Och det lägsta mätområde som kan användas för att mäta strömmar från 100 mikroampere till 1000 mikroampere.

En milliampere är en promille av en ampere och en microampere är en miljondels ampere en. En ampere är den måttenhet för elektrisk ström.
2.
Håll kretsens strömmen förrän amperemeter är ansluten. Detta är en säkerhetsåtgärd. Eftersom du måste sätta in amperemätaren s sonden mellan två öppna slut-kablar, det finns en chans för elstötar om strömmen är på.
3.
Setup den elektriska mätkretsen. För att mäta en elektrisk resistans behöver du ett batteri, ett motstånd och en amperemeter. För att ansluta dem tillsammans, först dit några krokodilklämmor med isolerade ledningar säkerhet mätare. Anslut sedan likström strömförsörjning, amperemeter och motstånd i serie med dessa trådar och krokodilklämmor.

att ansluta en amperemeter i serie, ansluta den positiva ledningen från strömförsörjningen till den positiva sond av amperemeter. Anslut sedan amperemätaren negativa sond till ena änden av motståndet. Anslut motståndet s andra änden till strömförsörjningen minuspol.

övergår slutligen på strömmen och ställa spänningen i elnätet. Allt från 1 Volt till 10 Volt kommer brukar göra. Ju lägre spänning, desto säkrare arbetsmiljö. Men om spänningen är för låg, kommer den nuvarande vara för låga för att mäta och du kommer inte få en icke-noll aktuella behandlingen. Och behöver du en icke-noll aktuella värdet för den elektriska resistansen beräkningen.
4.
Slå på strömmen och spela in aktuellt på amperemeter display. Om värdet av motståndet är relativt låg i förhållande till spänningen, så får du en aktuell behandling. Om resistansen är relativt hög i förhållande till spänningen kommer amperemeter visa noll.

Om din första behandlingen är noll, ändra mätarens allt från ampere intervallet till nästa lägre intervallet, det milliamperevärde intervallet. Om du fortfarande få en nolla läsning, välja nästa lägre intervallet, den microamplere intervallet. Skriv ned det nuvarande nivå. Notera också den nuvarande enheter för olika inställning.
5.
Beräkna det elektriska motståndet. Det elektriska motståndet är lika med spänningen delat med strömmen. Om du ställer strömmen till 10 volt och din nuvarande behandlingen var 1 milliampere, skulle motståndet 10. 000 Ohm. En milliampere är 0,001 ampere. Så använd 0,001 för beräkningen. Not 10 /0,001=10. 000.

Tips och varningar


  • Om den aktuella nivån är lägre än vad din amperemätare kan mäta, kommer du aldrig att få en behandling som är icke noll. I dessa fall måste du öka spänningen för att få en mätbar nivå av ström. Eller så kan du använda en amperemeter som har en lägre intervallet.
  • inte använder en amperemätare eller strömförsörjning om du inte har fått utbildning i elektronisk säkerhet. Det finns elektroniska säkerhetsintyg tillgängliga. Felaktig användning av en amperemeter eller strömförsörjning kan leda till brand, elektriska stötar, personskador eller dödsfall. Det finns mycket att veta om elektronik säkerhet. Så aldrig förutsätta vad du gör är helt säkert. Det är inte
    Previous:nothing
    Next:hur man beräknar ett konfidensintervall
    
    Copyright ©2011