välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur man testar skelett

Postad av : Charlotte Wannberg

Ben är vad föra oss runt och låt oss stabilitet att göra saker. Tänk om vi var som Gumby vad kunde vi göra då? Ben finns i huvudsak två delar. En tredjedel av ett ben är mjuk animaliskt material i form av gelatin. De övriga två tredjedelarna är svårt mineralämnena, vilket huvudsakligen är kalciumfosfat. Vi kan utföra två experiment på kycklingben som barnen tycker är intressant att visa upp dessa två komponenter upp för att se ben struktur

Du behöver:. .
Kycklingben
Plåtburk.
Spisen.
Glasburk.
Vinäger.


1.
Första är att vi behöver rengöra benet och se till att alla animaliskt material förstörs. För detta behöver vi värma en av kycklingben i en stor plåtburk i 60 minuter. Efter denna period ben ben har ändrat struktur bildar värme. Det är nu vitaktig och sprött. Askan består av mestadels kalciumfosfat.
2.
Fyll glasburk med outspädd ättika. Ta en annan kyckling ben och doppas i burken i två dagar.
3.
Efter två dagar ta benet ur burken och tvätta bort det mycket grundligt. Första du kommer att märka benet är inte stel längre, som Gumby! Den hårda mineralfri faktiskt har upplösts bort av sura ättika och vi står kvar med bara gelatinet saken! Där har vi skelett i två experiment.

Tips och varningar


  • Lämna aldrig en het spisen obevakad med barn.
    Previous:nothing
    Next:hur man formulerar ett problem uttalande
    
    Copyright © 2011 give2all.org