välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man ansluter en citron till ett batteri

Postad av : P-O Lennartsson

Det är faktiskt möjligt att ansluta en citron till en batteri-speciellt om att batteriet är en annan citron. Även om detta uttalande kan verka förvirrande, är det verkligen inte. En populär citron batteri experiment visar eleverna hur man skapar en Voltas batteri med en citron. Denna typ av batteri omvandlar kemisk energi till elektrisk energi. Ytterligare utforskning av denna princip kan du ansluta en citron batteri till en annan citron batteri. En citron kommer att producera ungefär 7 /10 volt el. Och två citron batterier kopplade till varandra i allmänhet skapa tillräckligt med energi för att driva en digital klocka

Du behöver:. .
Koppartråd (18 gauge fungerar bäst) eller ett öre
Wire Clippers.
Stål gem eller galvaniserat zink spik.
Specifikationer för grovt sandpapper.
Citroner.


1.
Strip lack från koppartråd och använd sandpapper för att släta ut alla ojämnheter från koppartråden (eller öre) och gem (eller spik). Dessa två olika metaller kommer att fungera som elektroder, eller de delar av ett batteri där elektrisk ström in i eller lämnar batteriet. .
2
Pressa citron försiktigt eller rulla den på bordet för att få safter flödar-bara inte pressa det så hårt att huden spricker
3.
Pierce citronen med koppartråd och gem och tryck i både så att de når den saftiga del. Placera de två kablarna nära varandra, men låt dem inte röra. (Om du använder ett öre och en spik, skära en skåra i citron innan du sätter i öre. ) Syran i citronen fungerar som elektrolyt. När den placeras i en vatten-och elektrolyt lösning, utöver elektroner samlas på en elektrod, och den andra elektroden förlorar elektroner.
4.
Upprepa denna procedur med en andra citron.
5.
Anslut din citron batterier till en digital klocka batteri. Använd tunna, flexibla för att ansluta gemet från en citron till koppartråd i den andra citron. Fäst tunna trådar från de andra gem och koppartråd i citroner till positiva och negativa polerna på klockans batteri.

Tips och varningar


  • Prova att vidröra elektroder från en citron till tungan. Känn pirra? Denna åtgärd stänger kretsen och ger en svag elektrisk ström passera genom din saliv.
    
    Copyright © 2011 give2all.org