välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör ett test för guld

Postad av : Camilla Näslund

Detta är hur du utför ett test för guld

Du behöver:. .
Mortel
Exakt Scale.
Crucible.
2 Bägare.
Tratt.
lab Stand.
Filterhållaren.
Borax.
Salpetersyra.
Muffelugn eller annan värmekälla.


1.
Hur gör ett test för guld är något som i grunden inte har förändrats sedan 1400-talet och är förmodligen ännu äldre. Det finns belägg för att den kunskap för att bestämma mängden guld i en malm jämna datum till dagarna av romarna. Processen förklaras i detalj av Georgeius Agricola i sin bok om gruvdrift, "De Ra Metallica," som publicerades på 16-talet. Processen ger dig en uppfattning om guldet innehållet i dina malm. Detta kallas för en "eld-analysen. " I vår tid mycket av malmen analysen utförs med en Atomic Spectrograph av analytiska kemister, men en brand-analysen är tillräckligt bra för köparna av guld att acceptera om den utförs av en certifierade assayer.
2.
vill utföra en analys Det första som måste hända är att malmen mals till ett fint pulver vanligtvis i ett järn mortel, men andra kommer att arbeta som väl. Men använd inte en gjord av marmor som det är att mjukt och kvarts i malmen kommer att förstöra den. När malmen mals det har borax lagt det som flussmedel med mer borax då malm.

När de båda delar blandas noggrant de att läggas till en lämplig degel och placeras i en ugn som är tillräckligt varm att smälta de delar av malmen och borax i en vätska. Guld och andra metaller i malmen sjunka till botten av degeln. Den andra mineraler i malmen flyter upp till ytan kemiskt kombination med borax som slagg.

Efter degeln och dess innehåll har svalnat det bryts öppen och dess innehåll tas bort. Guld och andra metaller nuvarande form en "knapp" som finns längst ner på degeln. Knappen är borttagen och värderas på ett korrekt skala som kan väga i milligram. Denna vikt kommer att tala om hur mycket totala metall finns i malmen.
3.
Efter det att knappen har vägts den fortfarande innehåller alla de andra metaller som det var associerat med i malmen . Att noggrant mäta hur mycket guld faktiskt finns i malmen på knappen bryts upp, och löses upp i utspädd salpetersyra. Alla metaller som finns i knappen löses i salpetersyra utom guld. Efter att alla metaller närvarande har löst det borde finnas en restprodukt som inte har löst i botten av bägaren du upplöste knappen i. Resten är guld.

Vätskan filtreras sedan i filterhållaren och vägas igen efter filterpapperet har torkat. Väg ett extra blad av filterhållaren att fastställa vikten av filterhållaren du har använt. Skillnaden är den faktiska vikten av guld i malmen. Som ett alternativt sätt att vägningen väga filterhållaren innan du använder den för att filtrera vätska från upplösning av knappen.

Tips och varningar


  • Du kan bestämma de övriga metaller kvar i vätskan genom att selektivt preciritating dem en lösning av ammoniak. Varje metall är pH känslig.
  • Var försiktig med syra det lämnar otäcka brännskador och missfärgas huden.
  • Många av de associerade metaller är giftiga.
    Previous:nothing
    Next:hur tips Shark Attack
    
    Copyright © 2011 give2all.org