välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

spisen experiment

Postad av : Jeanette Morales

Vetenskap kan vara mycket roligt när man får uppleva det i första hand. Det finns flera experiment du kan göra hemma i köket med gemensamma husgeråd. Kom ihåg att ungdomar bör endast använda spisen med en förälders tillåtelse eller övervakning.

Salt Vatten Koka

För det här experimentet behöver du en kruka, en hög temperatur termometer, destillerat vatten och lite salt. Det första steget är att mäta ut två koppar vatten. Det spelar ingen roll hur mycket du använder så länge det är tillräckligt för att fortsätt att koka i flera minuter. Förvandla din spisplattan på hög tills vattnet börjar koka, använd din termometer för att dokumentera temperaturen. Lägg en matsked salt och dokumentera den nya temperaturen. Fortsätt att lägga matskedar salt och dokumentera tills temperaturen inte längre stiger. Vilken är den maximala temperaturen?

Komprimerade Kan

För det här experimentet behöver du en kastrull, tänger kök och en tom läsk kan. Fyll din kastrull med kallt vatten. Därefter fyller du kan delvis med vatten och värm på spisen tills den börjar koka. Försiktigt använda din tång att plocka upp din kokande kan och invertera den, placera den upp och ned i det kalla kastrull vatten. Eftersom lufttrycket utanför är större än trycket inne i kan, kommer det omedelbart att krossas.

Egg in a Bottle

För det här experimentet behöver du en skalad hårdkokt ägg, två kastruller eller stekpannor, och en flaska eller burk med en öppning något mindre än dina ägg. Fyll en kastrull med kallt vatten och ta en annan kastrull med vatten till en sjuda på spisen. Placera din skalade ägg ovanpå flaska eller burk, och noga håll behållaren i varmt vatten cirka 30 sekunder för att värma upp den. Nu försiktigt, med hjälp av tång eller en grytvante, placera din uppvärmd container i kallt vatten. Nedkylningen suger ägget i behållaren. Ett alternativ i detta trick är att tända en tändsticka eller en bit papper och placera det i behållaren med ägg på toppen, och när lågan slocknar, följer ägget.

Rock Candy

Detta experiment kräver tre koppar socker, en kopp vatten, en kastrull, glasburk, bomullssnöre och alla aromämnen eller karamellfärg som du vill lägga till i din rock godis. På din kamin, värma upp socker, vatten och aromämnen tills det kommer till en koka. Ta bort kastrullen från värmen och lägg den i kylskåpet, så att den svalna tidigare rumstemperatur till ca 50 grader Fahrenheit. Häll sockrade vätskan i din kruka, och gärna smaka. Knyt din bomullssnöre till en penna eller något annat rakt föremål och dra strängen i din lösning. Var noga med att strängen inte är tillräckligt lång för att nå botten. Du kan knyta en livräddare eller godis i botten av strängen att förbättra processen. Nu är allt du inte vänta, vanligtvis 3 till 5 dagar, och din lösning kommer att bli rock godis på ett snöre.

    Previous:nothing
    Next:Hur konvertera mul-ljus för att lumen
    
    Copyright © 2011 give2all.org