välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

4 faktorer som påverkar ljuset under vattnet

Postad av : Ulf Friberg

Vatten är 800 gånger tätare än luft i vår atmosfär, och innehåller ett stort antal variabler som kan ändra utseendet på ljus och objekt

yteffekter

När ljuset går från en mindre tät till en mer tät miljö, som från luft till vatten, får lite ljus som reflekteras tillbaka mot källan, medan vissa tränger ytan. Nivån är beroende på ytan form och lugn av vatten, som grova vatten tenderar att reflektera mer ljus från vattenytan.

Crinkle Mönster

Ibland, ljus i vatten bildar en rynka mönster eller fläckar av ljusa fläckar utbetalats med fläckar av mörkt, särskilt sett på ett grunt hav golvet. När vattnet är lugnt, mycket små konkava och konvexa linser form som antingen fokuserar ljuset på en lägre plats, eller reflekterande tillbaka utåt. Detta ger intryck av strålar av ljus kommer in i vattnet.

Scatter

Små partiklar i vattnet som små mikroorganismer, damm och smuts kan orsaka ett fenomen med undervattensbelysning kallas scatter. Utan scatter är ljus som kommer in vatten reflekteras vattenmolekyler jämnt, vilket ger en blå uppfattning. När scatter är närvarande, reflekterar ljus av alla färger tillbaka och ger en snöig utseende.

Färg Förlust

Eftersom vatten är så tät, kan ljuset inte tränger djupt in vatten. Som ljuset färdas djupare i vattnet, börjar det att förlora förmågan att reflektera vissa färger från färgspektrat. Den röda färgen kan inte ses från ett djup på 50 cm, följt av förlust av apelsiner och gula, och slutligen, blues, innan ett djup där inget ljus kan tränga igenom, att ge vika för mörkret.

Intensitet

intensitet av ljus och vinkeln på solen eller ljuskälla tillhandahålla tjänsten, har mycket att göra med hur ljuset kommer att bete sig under ytan. Högre intensitet ljus, som finns naturligt från solen i tropikerna, har förmågan att se djupare in i vattnet. Beroende på vattenförhållanden, kan vinkeln på ljuset kommer in i vattnet påverkar också djup, färg och utseende.

    Previous:nothing
    Next:hur man beräknar gamma
    
    Copyright © 2011 give2all.org