välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Honey Bee drottning typer

Postad av : Valon Istrefi

Det finns tre typer av bin på något honungsbiet koloni. Queen, drone och arbetstagaren. Det finns bara en bidrottning per bisamhälle, men många larv har potential att bli en bidrottning om utfodras näringsrikt bidrottninggelé. Drottningen är större än resten av bikupor och sällan lämnar. Hon matas med hennes anställda och kommer att leva tre gånger längre än de. Hon kommer att sluta vara drottning när hon antingen dör eller flykt av en yngre, starkare drottning.

Typer av honungsbin

När människor hänvisar till "honungsbin," menar de oftast en av de 24 olika raser av Apis mellifera, den vanligaste domesticerade bi, som också kallas den europeiska honungsbiet, Västra honungsbiet och italienska honungsbiet.

Sanna Queen Bees

Drottningen är den enda sexuellt produktiva hona i koloni och kan om 1. 500 till 2. 000 ägg per dag. Hennes kropp skiljer sig från män (drönare) och icke-reproduktiva honor (arbetare) i att hon har en längre buken, är den enda bi med tänder och har en böjd stinger som hon kan använda flera gånger utan fara för hennes liv. När en drottning dör eller blir gammal, väljer kupan en ny drottning genom att mata en larv näringsrik "bidrottninggelé. " Ofta den unga drottningen sticker den gamla drottningen till döden. Bin kan bygga en ny koloni att göra en andra drottning. Efter hennes första parning kommer hon kämpa för att bli den nya drottningen. Den förlorande drottningen och ungefär hälften av de anställda då kommer att lämna bikupa som en svärm att hitta en ny boplats.

Falska Queen Bees

Cape bin är en afrikansk biet med förmågan att producera "falska" Queens . Arbetarna kan utveckla äggstockar och bli falsk drottningar som invaderar icke-Cape bisamhällen, döda drottningen och bli en falsk drottning. Den falska drottningen lägger mest drone ägg, av vilka några blivit arbetare, och arbetarna kan bli falskt drottningar och invadera andra kolonier.

    Previous:nothing
    Next:hur man gör en laserljus
    
    Copyright © 2011 give2all.org