välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur berätta om en elektrisk relä är dåligt?

Postad av : Valon Istrefi

Reläer finns i en mängd olika spänningar och konfigurationer kontakt men alla fungerar på samma sätt och kan testas med samma grundläggande testprocedurer. Reläer är elektriska switchar som använder en lägre spänning och /eller strömkretsen att styra en hög spänning eller hög last. En elektrisk relä i sin enklaste form består av en elektromagnet och en uppsättning rörliga kontakter

Du behöver:.
Servicemanual
. Relä terminal och kontaktstiften-out.
Digital multimeter (DMM).
Eveready Batteri 732 12V GP Lantern batteri.
Två 24-tums hoppare med krokodilklämmor.


1.
Ett typiskt exempel är horn reläet på din bil. Både horn (last) och styrkretsar är 12-volts kretsarna men styrledare bara behöver hantera 0,25 ampere (A) i stället för 10 A som de flesta moderna bil horn. Den 10 A maskin kräver stora gauge tråd medan 0,25 A styrström kräver endast små-gauge wire.
2.
Använda bilens servicebok hitta och ta bort hornet relä från dess uttag. Använda terminalen pin-out i servicehandboken, lokalisera Spolterminaler och den rörliga kontakta terminalen.
3.
Slå på digital multimeter och välj Ohm funktion om den auto- allt mätaren eller RX 200 Ohm skala om det är en manuell omfattande meter.
4.
Tryck de två sonderna testet till två spole anslutningar på reläet. Polariteten på givare spelar ingen roll i detta test. En bra spole kommer att ha cirka 80 Ohm motstånd. Zero "0" motstånd eller ett lågt läsning indikerar ett relä med tur att vända shorts och du måste ersätta den. Oändligt motstånd behandlingen indikerar en spole som är "öppen" och det behöver bytas ut. Om spolen testerna bra, gå vidare till nästa steg.
5.
Använda klipp leder, bifoga en av de Spolterminaler att lyktan batteriets pluspol och den andra spolen terminalen till negativa batteripolen
6
Lämna din DMM justeras som det var för att testa spolen. . touch en sond till varje kontakt terminalen. Den här gången 0 ohm är den önskade behandlingen.
7.
Koppla en av batterikablarna från reläspole och kontrollera kontinuiteten genom kontakter. Med batteriet kopplas bort ska de kontakter öppen och du borde få ett oändligt motstånd eller öppen krets läsning. Om mätaren fortfarande visar kontinuitet, 0 motståndet är reläet dålig och behöver bytas ut.

Tips och varningar


  • Många reläer, i likhet med horn reläet har fyra terminaler, två Spolterminaler och två för den rörliga kontakterna, medan andra kan ha flera kontakter, kan vissa vara normalt öppen (NO) som de av horn relä medan andra kan vara normalt sluten (NC). Med NC-kontakterna, de är stängda när ingen spänning till reläspole. Var försiktig så att du vet vilken typ av kontakter som du kontrollerar.
    
    Copyright © 2011 give2all.org