välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur skapar jag en cirkel graf?

Postad av : Valon Istrefi

En cirkel diagram, även känd som ett cirkeldiagram, är ett diagram används för att visuellt visa proportioner. Vanligtvis är dessa proportioner visas i procent, trots att de kan visas även som bråk eller nyckeltal. Det tar inte mycket avancerade kunskaper i matematik för att kunna ansluta din egen cirkel graf, men du behöver rätt verktyg och minst en elementär kunskap om proportioner

Du behöver:. .
Protractor
Kompass.
Penna.
Linjal.


1.
Dividera 360 med 100 för att få antalet grader i 1 procent.
2.
Använd detta nummer (du ska ha slutat med 3,6) och multiplicera det med varje procentenhet för att få storleken på vinkeln du måste plotten för varje del.

3.
Lägg till alla vinklar tillsammans. Du bör sluta med 360. Om du inte sluta med 360, det är något fel med beräkningar eller din proportioner inte lägga till upp till 100 procent.
4.
Rita en snygg cirkel av valfri storlek du önskar du använder kompassen. Dubbla avståndet mellan ditt skrivande redskap och nålen i kompassen för att få cirkelns diameter du kommer att dra.
5.
Mark en prick mitt i centrum av cirkeln så att du kan rita perfekt från centrum.
6.
Rita en linje som leder från centrum av cirkeln till toppen. Detta kommer att vara din linje av referens där du kommer att dra din första vinkel från. Din nästa rad kommer att vara början på din nästa vinkel, och så vidare.
7.
Rita vinklar som du skulle vilja dra med hjälp av en gradskiva.
8 .
Fortsätt att rita tills cirkeln är fylld. Märk vad paj former representerar.

tips och varningar


  • dra mer exakta linjer, använd en linjal som guide.
  • Medan du ritar vinklar, om kanten av gradskivan är för långt bort från kanten av cirkeln, skiss en tunn linje med en penna hela vägen från kanten av gradskiva till mitten av cirkeln och radera den del av den linje som sträcker sig utanför cirkeln.
  • att göra ett cirkeldiagram mer tilltalande, kan du börja genom att fylla i varje avsnitt av kakan med en viss färg som kontrasterar alla de andra avsnitten.
    Previous:nothing
    Next:hur man identifierar stranden skal
    
    Copyright © 2011 give2all.org