välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

fara för vilda fåglar

Postad av : Jeanette Morales

Vilda fåglar möter många faror för hälsa och välbefinnande. Några av dessa faror kommer i form av sjukdomar som allvarligt kan sänka deras chanser att överleva. Andra typer av fara för vilda fåglar från rovdjur ute efter att göra en måltid av dem med dina egna husdjur normalt skyldig till detta. Vilda fåglar har också potential att möta objekt under flygning, som kan skada eller döda dem.

Vilda fåglar Sjukdomar

Enligt Cornell Lab of Ornithology hemsida, hus sjukdom fink ögat kan orsaka en fågels ögon sväller stänga, utfällning blindhet och lämnar fågeln hjälplösa. Hus fink ögonsjukdom bakteriell karaktär och sker inte bara i huset fink utan även i arter som t. ex. den amerikanska steglits och kväll grosbeak.

Avian pox medför utväxter som liknar vårtor på områden där fjädrar inte finns, t. ex. i närheten av ögat, näbb och fötter. En typ påverkar andningsorganen av fågeln. Båda typerna är virus och har potential att försvaga fågeln så att infektioner kan döda den.

Bakteriella åkomma som kallas salmonella är ofta dödlig, som är svampens sjukdomen kallas aspergillos.

Vilda fåglar Rovdjur

Trots sin förmåga att flyga för att undkomma fara, fåglar falla offer för många olika typer av rovdjur. Katter, vilda och tama, orsakar död hundratals miljoner fåglar i USA varje år Cornell Lab of Ornithology hemsida säger. Andra rovdjur för fåglar ingår däggdjur som räv, Bobcats, skunkar, mink, vessla, mård, fiskare, tvättbjörn, opossum och många andra. Dessa djur kommer att döda och äta en fågel eller invadera boet och förtära dess ägg eller ungar.

Ormar, knäppa sköldpaddor och några ödlor är några av de reptiler som kommer att äta på en fågel eller ägg. Andra fåglar utgör en mycket verklig fara för olika fågelarter. Rovfåglar som örnar, hökar och ugglor kommer att fånga mindre fåglarna. I Coopers hök och amerikansk sparvhök är två rovfåglar som ofta kommer spana runt ett fågelbordet, efter fåglar att ge dem en snabb måltid.

vilda fåglar kolliderar med Glas

Fåglar är extremt utsatta för flygande in i fönster och fönsterdörrar. Detta kan inträffa när de lämnar matare som du sätter upp för dem nära ditt hem. Sådana möten kan omedelbart döda en fågel eller lämna den osäkra och oförmögen att fungera i det vilda. Fåglarna kommer misstag klarglas som en väg att komma från en plats till en annan. Vilda fåglar kommer också misstag vid tanken på att fönster och fönsterdörrar skapa som ett sätt för hur man ska gå.

Men du kan flytta dina matarledningar mycket nära glas för att minimera hastighet av en sammanstötning. Eller flytta dem längre bort för att ge en fågel en chans att inse att fönstret är inte ett hållbart väg, och du kommer att minska faran. Prova att sätta silhuetter på dina fönster och glasdörrar att skära ner på reflekterande befogenheter glas och stoppa fåglarna från att kollidera med den.

    
    Copyright © 2011 give2all.org