välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

gips vs bentonit

Postad av : Ulf Friberg

Bentonit och gips är material bildas genom geologiska egenskaper. Bentonit är klassad som en lera (på grund av sin ringa kornstorlek) och gips som ett mineral (på grund av dess kristallstruktur). Både bentonit och gips används som ingredienser i olika kommersiella produkter

Origins

Bentonit resultat från ombyggnaden av vulkanisk aska. Gips är bildade antingen genom kompression av sediment (sand, silt eller lera), eller vatten avdunstning inom sediment. Var och en av dessa processer sker under miljontals år.

Utseende

Gips har en ojämn, kristall-liknande utseende. Dess färg varierar från klar till en ogenomskinlig ljusbrun. Bentonit känns fet och är initialt ljus blått eller grönt, men blir gul eller brun med åldern.

Läge

Över 90 länder producerar gips, inklusive USA, Kanada och Spanien. Liknande gips, är bentonit riklig och finns över hela världen.

Special Properties

Bentonit har förmågan att absorbera en stor mängd vatten. Gips fungerar som en brandskyddsmedel eftersom den innehåller inneslutet vatten molekyler som frigörs som ånga vid uppvärmning.

Använder

bentonit används i en rad produkter, bland annat kattsand, papper och rengöringsmedel. Gips används i Gips, gips och cement.

    Previous:nothing
    Next:trä hårdhet & densitet
    
    Copyright © 2011 give2all.org