välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur du hittar alluviala avlagringar

Postad av : Jan-Olof Stoor

Alluviala avlagringar fyndigheter av mineraler från vattnet. Dessa avlagringar är vanligen göras genom floder eller deponeras av översvämningar. Mineralsammansättningen i en alluviala fyndigheten är normalt tyngre mineraler, däribland många värdefulla mineraler och metaller. Prospektörer söka alluviala fyndigheten områden i guldvaskning och gruvdrift för ädelmetaller. De tyngre beskaffenheten av dessa material betyder att de är mer sannolikt att ofta finns i ett visst område, finare mineraler transporteras längre bort och deponeras på annat håll. Söka en alluviala fyndigheten kan bevisa lukrativa om du hittar ädelmetaller
1.
Leta efter stora koncentrationer av svart sandiga material runt stränder eller stim av sjöar, åar och bäckar. Detta är en indikation på en mineral med hög järnoxid innehåll, som är tyngre än andra mineraler och är lätt deponeras längs stranden av en kropp av färskt vatten.
2.
Leta efter grova glänsande sten i kurvorna av floder, vanligtvis i naturliga håligheter eller på rast sluttningen längs konturen eller en flod eller ström. Dessa områden är viktiga indikatorer och platser av alluviala avlagringar.
3.
Sök basen av vattenfall för stora fyndigheter av svarta, grova eller blanka mineraler. Dessa områden lås i alluviala avlagringar på grund av konstant vattentryck.
4.
Sök i grunden för varje brant, eller vid foten av bergen eller golv Canyon. Dessa områden kan kräva lite grävande tills jorden tycks förändras i färg. Alluviala avlagringar i dessa områden är svåra att upptäcka eftersom de är tusentals år gamla. Om på ytan, de är vanligtvis mörkare i kontrast till det omgivande landskapet och deras textur kommer att visas mycket grov. Området kan ha täta spridda stenblock i närheten av berget fronten.

Tips och varningar


  • Du kan använda en metalldetektor i bästa alluviala platser, vanligtvis runt böjar med snabbt strömmande bäckar, som kan tyda på närvaro av höga järn, guld, silver eller platina innehåll.
    Previous:nothing
    Next:hur man bygger ett ägg droppe låda
    
    Copyright © 2011 give2all.org