välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur du hittar planeterna på himlen

Postad av : Charlotte Wannberg

Natthimlen ger star-gazers en fantastisk möjlighet att visa planeter och andra himlakroppar. Söka planeter i den stjärnklara kvällshimlen beror på en planets Rektascension och deklination vinkel, samordnar betraktarens latitud och longitud, och planetens position i närheten av en konstellation. Planeterna runt solen, och därmed är mycket närmare jorden än stjärnorna. Som ett resultat av planeter verkar röra sig inne i närheten konstellationer-det möjligt för astronomer och kolleger star-gazers att bättre kunna identifiera deras position. Bekanta dig med sådan information kan bidra ordentligt hitta en planet under natten timmar

Du behöver:. .
Computer
Tillgång till Internet.
Skrivaren.


1.
Tänk på att inte alla planeter kommer att vara synlig under kvällstimmarna för vissa månader. Enligt Martin J. Powell av "The Naked Eye Planets," Mercury inte kommer att ses alls under kvällstimmarna för år 2010 och Uranus planeten kommer att vara synlig under kvällstimmarna under månaderna januari, oktober, november och december 2010. Merkurius är den enda planeten som inte syns alls på kvällen timmar för år 2010.
2.
Leta planetens nuvarande position genom att din latitud och longitud. En planets position kommer att variera beroende på den aktuella platsen. En Internet-baserad latitud och longitud planet samordnare såsom City Locator (se avsnittet Resurs) kan hjälpa till att identifiera varje planets position baserat på aktuell plats. Efter att ha lämnat korrekt information om din stad, latitud och longitud, klicka på "Spara City till en Cookie" alternativet för att lagra din punkt planet observation. Klicka på "Information" i det övre vänstra hörnet och välj "planeter i himlen. "
3.
Granska varje planets information finns på "Planeterna på himlen" webbsida. Lägg märke till konstellationer, RA och dec positionering för varje planet. RA och dec positioner kan exakt bestämma den exakta koordinaten för en plats objekt. RA, Rektascension, är en vinkel mätt österut när solens linje rörelse under loppet av ett år anslutningarna med himmelsekvatorn. December, eller deklination vinkel, är en vinkel mått som representerar hur långt norrut eller söderut objektet är från himmelsekvatorn.
4.
Skriv ut "Planeterna på himlen" webbsida för att hjälpa din nattliga sökning planet plats. Konstellationen och Ra /december koordinater visas på "Planeterna på himlen" Webbsidan kommer att användas för att lokalisera varje planets position på Constellation himmel diagrammet.
5.
Gå till den interaktiva Sky Charts webbplats (se avsnittet Resurs). Med hjälp av data som du fick i steg 4 för Uranus nuvarande konstellation väljer konstellationen från den interaktiva Sky Chart. En konstellation karta över natthimlen kommer att visas, och varje konstellation och dess stjärnor kommer att representeras av en blå linje.
6.
Consult diagrammet du tryckt i steg 4 och välj konstellationen nära Uranus. När du klickar på natthimlen kartan, RA /december positioner som beskrivs i grönt visas när du för muspekaren upp och ner. Flytta muspekaren upp eller ned tills rätt Ra /december koordinater (från anteckningarna) visas på skärmen.
7.
Kom ihåg placeringen av muspekaren på konstellationen kartan . När Ra /december koordinater och korrekt konstellation av varje planet matcha de data du tryckt, det är här varje planet kommer att vara synlig på natthimlen.
8.
Bekanta dig med de uppgifter du har samlats för att bättre lokalisera kvällen planeterna och deras konstellation positionering. När du söker efter en planet inom området av en konstellation, kom ihåg att stjärnorna tindra och planeter visas som skivformiga objekt på himlen.

    
    Copyright © 2011 give2all.org