välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur du lagrar magneter

Postad av : Annika Hultén

Lagringslösningar beror på vilken typ av artiklar sparas. Magneter har särskilda egenskaper, som kräver noggrann lagring. Var medveten om också att olika magneter visar olika känslighet. Känna till material som används i byggandet av din permanent magnet. De fyra saker du bör vara medveten om är:. Värme, stötar, fukt och avmagnetisering

Du behöver:. .
Olika typer av magneter


1
Förvara magneten vid rumstemperatur. Lagra det i en temperatur större än dess Curie temperaturen kommer att avmagnetisera den. Den Curie temperaturen-uppkallad efter den franske vetenskapsmannen Pierre Curie-är den temperatur vid vilken magneter förlorar sin permanenta magnetism. Denna temperatur varierar, baserat på magnetiska material. Här är de Curie temperaturen för de fyra vanligaste typerna av permanentmagneter: keramik /ferrit magneter-460 ° C, magneter Alnico (legering av aluminium, nickel och kobolt)-860 ° C, samarium magneter kobolt (legering av samarium och kobolt)-750 ° C, och neodymiummagnet (legering av neodymium, järn och bor)-310 ° C.
2.
Var noga med att skydda magneten mot mekaniska stötar. Samarium kobolt, neodym och keramik /ferrit magneter sköra. De kommer att spricka eller gå sönder om de faller på ett hårt underlag eller smäll mot metall eller annan magnet. Slå inte dem med en hammare. Alnico magneter är de starkaste av de fyra typerna. De kommer inte att spricka eller gå sönder med någon mekanisk chock.
3.
Håll magneter på en torr plats. De mest sannolika att lida fukt nedbrytning är neodymium magnet. De andra tre typer av magneter inte är benägna att rost och korrosion.
4.
Lägg undan varje typ av magnet i sitt eget rum eller låda för att förhindra avmagnetisering. Det gemensamma Alnico magnet är det lättast avmagnetiserade. Använd en magnet djurhållaren att bevara den magnetiska laddning. Du kan lagra hästsko magneter end-to-end, med motsatta poler rörande. Förvara bar magneter så att den motsatta polerna bredvid varandra-nordpol en magnet bör bredvid Sydpolen av det andra. De övriga tre typer av magneter inte avmagnetisera inte lätt.

tips och varningar


  • Bär inte kreditkort eller nycklar rum i fickan. Kroppsvärme kan avmagnetisera dem.
  • Om du inte har en magnet djurhållaren, placera magneter på en plåt.
    
    Copyright © 2011 give2all.org