välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man använder ett Meade teleskop Autostar

Postad av : Stefan Svensson

Den Meade Autostar Telescope använder en mekanism datorkontroll att förbättra funktioner av teleskopet. Autostar ger en datoranslutning som möjliggör automatisk lokalisering och spårning av astronomiska objekt

Du behöver:. .
Meade teleskop
Autostar styrenheten.
Bärbar dator (tillval).
Kompass.

Använda Meade Autostar Telescope


1.
Montera teleskopet och Autostar styrenhet. Fäst spolen sladden mellan teleskopet och Autostar enheten.
2.
Rikta teleskopet. Placera drivenheten på en plan yta och lossa lås mellan basen och teleskopet och ställa december inställningen cirkeln till 0 grader. Rotera teleskopet så att den är placerad direkt över datorn kontrollpanelen. Vrid teleskopet tills december inställningen är direkt ovanför datorn panelen. Vid denna punkt teleskopet och kontroll bas kan plockas upp och monteras på stativ eller piedestalen pekade på True North. Denna anpassning är tillräckligt för de flesta teleskop verksamhet, även om ytterligare anpassningar kan göras.
3.
Initiera Autostar. Den Autostar Enheten leder användaren genom en serie av frågor om lokal tid och plats för att fastställa de uppgifter som behövs för driften av Meade Autostar Telescope. Parametrar är åtkomliga med hjälp av piltangenterna och det numeriska tangentbordet på Autostar enheten.
4.
Styra teleskopet från Autostar datorn styrenheten. Regulatorn innehåller en tvåradig display och en uppsättning knappar. Knapparna kan användas för att styra teleskopet, inklusive styra teleskopet till en förutbestämd uppsättning koordinater. Läget knappen startar processen att identifiera objektet som ska visas. Detta gör att Autostar enheten till lista databaser föremål i vårt solsystem, konstellation, djupa objekt rymden, satelliter och stjärnor. De databaser som omfattar ca 14. 000 föremål.

Tips och varningar


  • noggrannhet av den ursprungliga anpassningen av teleskopet och Autostar spelar en faktor i hur bra det kommer att finna mål när det automatiskt justerar. Se till att anpassningen till True North är korrekt. Den Autostar Styrenheten kan anslutas till en dator. Detta gör styrenheten att samverka med Epock 2000sk programvara från Meade. Med denna valfritt gränssnitt teleskopet styrs av datorprogram, utöka antalet objekt som kan ses.
  • Förvara Autostar på en sval, torr plats när den inte används. Teleskopet skall monteras på ett stabilt och plant underlag, exempelvis ett stativ. Batterierna i teleskopet makten hela enheten.
    Previous:nothing
    Next:hur man beräknar omläggning av en I-balk
    
    Copyright © 2011 give2all.org