välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man beräknar arbetscykel för en 555 timer

Postad av : Jeanette Morales

De 555 timer, utvecklades i början av 1970-talet, är en av de mest framgångsrika integrerade kretsar (IC) genom tiderna. Chip-beslutsfattare fortsätter att pressa fram denna 8-pin enheten uppgå till en miljard per år. Bland dess många fördelar är det lätt att beräkna dess arbetscykel, eller förhållandet mellan chip i tid till sitt off-tid, ett antal elektronik formgivare behöver veta. För 555, beror duty cycle på värdena av två motstånd. Den krets datablad listar tull-cykel formel

Du behöver:.
555 timer datablad.
Räknare.


1.
Undersök 555 datablad. Leta efter ansökan kretsar för astable drift. Du ser en tidpunkt nätverk består av tre delar, nämligen: två motstånd, Ra och Rb, och en kondensator, C1. Tidpunkten är avgörande för den 555 puls: s tid och arbetscykel. Sändningscykel endast består i två motstånd och ges av följande formel: D=Rb /(Ra + 2Rb)

där D är intermittens, och Ra och Rb är motstånd i de två motstånden i ohm.
2.
Bestäm värden för ditt motstånd. Till exempel kan värdena för båda 10K ohm.
3.
Lös formeln genom att koppla in din motstånd värden. I det här exemplet 10. 000 dividerat med summan av 10. 000 och 2 gånger 10. 000 ger 1 /3, eller 0,33. Eftersom intermittens är ett tal mellan 0 och 1, betyder det att pulsen är på för 1 /3 av den totala cykeln. För att få en procentsats, multiplicera resultatet med 100. I det här fallet får du 33 procent.

Tips och varningar


  • Sändningscykel för 555 endast gäller dess astable, eller fri att köra, driftläge. Det kan fungera i monostabilt (one-shot) och bistabilt (flip-flop) lägen, där belastningsperiod mindre meningsfullt.
    Previous:nothing
    Next:hur man gör kristaller kopparsulfat
    
    Copyright © 2011 give2all.org