välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man beräknar åttkantiga dimensioner

Postad av : Jan-Olof Stoor

Ändpunkter har åtta lika stora sidor och åtta lika stora vinklar mellan dessa sidor. Regelbundenheten av detta geometrisk figur som möjligt att hitta dimensioner relativt lätt, om du känner till längden på en sida, du vet automatiskt längden på alla sina sidor, och det finns etablerade matematiska formler för att beräkna en oktagon s omkrets och area med bara kunskap om . ena sidans mätning

Du behöver:. .
periodiska diagram av elementen

Octagonal Perimeter


1
Mät eller beräkna den längd en av Oktagonens sidor. . . .
2
Multiplicera detta nummer med åtta
3
notera resultatet från steg 2 ner i Oktagonens omkrets, glöm inte att inkludera måttenheter. Så om Oktagonen har en sida som är 5 inches lång (och därmed per definition alla andra sidor är 5 inches lång också), är dess omkrets 5 * 8=40 inches.

Octagonal Area


1.
Mät eller beräkna hur lång en av Oktagonens sidorna.
2.
Square detta nummer --- det är, multiplicera det av sig själv. Så om vi fortsätter att använda en oktagon med sidolängd 5 inches som vårt exempel, skulle vi ha 5 * 5=25 inches.
3.
Multiplicera resultatet från steg 2 gånger 4,84 för att få Oktagonens området. För att fortsätta vårt exempel har vi 25 * 4,84=121 inches som området för vår oktagon. Den fullständiga formeln är (sida) ^ 2 * 4,84, där (sidan) är längden på någon av Oktagonens sidor.

    Previous:nothing
    Next:hur faktor polynom som lika med noll
    
    Copyright © 2011 give2all.org