välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man beräknar en alfa Cronbachs

Postad av : Charlotte Wannberg

Statistik är vetenskapen som handlar om behandling av korrelerade data. Vanligtvis är data mäts med ett instrument, och de flesta experiment kommer att använda samma instrument för att göra allt som krävs mätningar. Instrument alltid har en chans att göra misstag, så mänskliga fel plus fel av något instrument kommer att ge dig data som är exakt. Mät felaktig data innan man lägger fram det, eftersom allvar felet kan påverka dina slutsatser
1.
Ordna dina data i en tabell. Organisera dina data i intervall ("0-10", "10-20", "20-30", etc. ) på en kolumn, och på nästa man sätta den frekvens där de upprepar sig själva (tre nummer finns på första serien, och så vidare). Frekvensen signaleras av FI.
2.
Placera xi värdet i nästa kolumn för att ange de olika värdena. För att beräkna detta värde, lägg den första siffran i intervallet på den andra och dela med 2.
3.
Multiplicera XI med fi. Detta är den xifi.
4.
Multiplicera xifi av xi. Upprepa proceduren för varje rad du har. I den sista raden, lägga till alla värden. Dela det sista värdet (summan) från xifi av det sista värdet på fi för att få genomsnittet.
5.
Dela det sista värdet på den sista kolumnen av sista värdet på FI . Subtrahera denna siffra med kvadraten av genomsnittet. Lägg alla dessa siffror för att få den genomsnittliga variansen. Upprepa stegen för varje uppsättning data du har.
6.
Lägg till alla de genomsnittliga varianser du har. Detta är kovarians.
7.
Beräkna alfa. Multiplicera antalet artiklar som kovariansen mellan posterna för täljaren. För nämnaren, subtrahera antalet objekt med 1 och multiplicera med kovariansen, lägg sedan till detta att den genomsnittliga variansen. Dividera täljare som nämnare och du får ett värde från 0 till 1. Ju närmare det är att 1, desto bättre data.

Tips och varningar


  • Använd exakta instrument och uppgifter upprepa insamling så många gånger som möjligt för att få bästa resultat och ett Cronbachs Alpha så nära 1 som möjligt.
  • Varje vetenskapligt experiment är giltigt endast om det är som kan replikeras.
    Previous:nothing
    Next:hur faktor komplexa polynom
    
    Copyright © 2011 give2all.org