välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man beräknar en kapacitans krets

Postad av : Annika Hultén

Kondensatorer används i elektriska kretsar för att lagra elektrisk laddning. Beroende på hur flera kondensatorer är anslutna till en elektrisk krets, får den totala kapacitansen i kretsen vara så stor som summan av alla kondensator värden i kretsen kan det vara mindre än värdet av den minsta kondensator, eller det kan vara någonstans i mellan.

totala kapacitansen i en strömkrets beräknas på två olika sätt beroende på om kondensatorer i serie med varandra, eller är parallellt med varandra.

Du behöver:
Två dielektriska kondensatorer
. Kapacitansmätare.
Elektriska tång.


1.
Anslut den första leder den första kondensatorn till första leda den andra kondensatorn, och vrid leder tillsammans. Anslut den andra ledningen på den första kondensatorn till den andra leda den andra kondensatorn.
2.
Anslut en av sonderna kapacitansmätare till den elektriska gemensamma skapas från den första ledningen i första kondensator till första leda den andra kondensatorn. Anslut den andra sonden kapacitansmätare till det gemensamma skapats av den andra polen för varje kondensator. Mät kapacitans, det bör vara lika med summan av kapacitans värden för de två kondensatorer. Koppla bort kapacitansmätare och separera kondensatorer från varandra.
3.
Anslut den andra leder den första kondensatorn till första leda den andra kondensatorn, och vrid leder tillsammans. Anslut en av sonder på kapacitansmätare till den första ledningen på den första kondensatorn. Anslut den andra sonden till den andra ledningen på den andra kondensatorn. Mät kapacitans, det ska motsvara 1 /[(1/first kondensator värde) + (1/sekund kondensator värde)].

tips och varningar


  • att maximera kapacitans, koppla kondensatorer i en parallell krets.
    
    Copyright © 2011 give2all.org