välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man beräknar killowatts

Postad av : Jeanette Morales

Som diskuterades i Halliday och Resnick: s inledande lärobok "Fundamentals of Physics," makt är en åtgärd av den taxa för energiöverföring. Vanliga tillämpningar av detta begrepp är att värmeförlusten i och arbete. Det watt är en av makt åtgärd, vilket motsvarar en joule per sekund. En Joule är SI-enheten för energi. En kilowatt är därför en tusen watt, eller tusen joule per sekund. Det watt är uppkallad efter den skotske uppfinnaren James Watt av 18th century

Du behöver:.
Fyra hundra kilo-ohm motstånd.
Elektriska tång.
Digital multimeter.


1.
Konvertera till kilowatt från hästkrafter genom att multiplicera med 0,745700. Exempelvis motsvarar 10 hk 7,45700 kW. För brittiska hästkrafter, använd 1,341.
2.
Konvertera till kilowatt från BTU /timme genom att dividera med 3412,1416. Till exempel motsvarar 10. 000 BTU 2,93 kW.
3.
Konvertera till kilowatt från insparningar per timme genom att multiplicera med 29,3.
4.
Konvertera till kilowatt från volt-ampere genom att dividera med 1000. Detta följer av elektriska formeln P=IV, där P är makt, är jag aktuell, och V är spänningen.
5.
Konvertera till kilowatt från Newton-meter per sekund genom att dividera med 1000. Detta följer av att en Newtonmeter är en Joule. Newton är SI-enheten för kraft.
6.
Konvertera till kilowatt från ampere-squared per ohm genom att dividera med 1000. Detta följer av elektriska formeln P=V ^ 2 /R, där R är motståndet.
7.
Kontrollera ert svar mot en online kraftaggregat kalkylator (se Resurser).

    Previous:nothing
    Next:hur tråd ett sätt elektriska kretsar
    
    Copyright © 2011 give2all.org