välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man beräknar koncentrationen av avlopps

Postad av : Jonathan Nyberg

Avlopps är en vattenlösning där den huvudsakliga kemiska beståndsdel förutom vatten är kalk, även känd som kalciumhydroxid eller Ca (OH) 2. Av olika kemiska experiment med avlopps är det ofta viktigt att veta den exakta koncentrationen av kalk upplöst lösta ämnet i vatten-baserad lösning. Koncentrationen av kalk inom en avlopps lösning kan skönjas genom en process som kallas titrering, där en lösning är koncentration hittas genom att bestämma mängden syra eller bas som krävs för att neutralisera lösningen.

Du behöver:
Buret
. Kranen.
Metall stativ med klämma.
Plasttratt.
Saltsyra.
Mätglas.
Kolv.
pH-indikator.


1.
Fäst kranen till basen på buret genom att hålla kranen på plats på pipetten och säkra stopclock med sitt finger klämma. Den buret ska vara helt torr, och kranen måste helt nypa bort basen av buret innan du fortsätter.
2.
Fäst buret till metall stå genom att dra åt klämman runt buret .
3.
Placera plasttratt ovanpå buret. Häll saltsyra genom tratten tills buret innehåller 100 milliliter (ml) av HCl, och ta bort tratten. Saltsyra är titrermedel ett ämne som används för att neutralisera en lösning under titreringsprocessen att bestämma den okända koncentrationen av lösningen.
4.
Skjut buret upp genom klämman tills du kan placera en kolv under. Lossa metallstativet klämman som behövs.
5.
Åtgärd 100 ml av avlopps-lösning med en graderad cylinder. Häll avlopps provet i din kolv. Placera en pH-indikator i kolven. Om du använder en elektrisk indikator sond pH, se till att buret får plats runt sonden. Om du använder en färg remsa indikator, mät en med en mycket känslig färg indikator som tydligt skiljer den exakta pH-nivån.
6.
Placera kolven under buret. Lossa klämman på din metall stativet och långsamt sänka buret i kolven tills kranen är precis ovanför kanten av kolven. Dra åt metallstativet klämman.
7.
börja lägga små mängder av saltsyra till kolven genom att långsamt lossa klämman på kranen. Håll ett öga på din pH-indikator, om du är osäker på pH när som helst, vilket kan ske med färg indikatorer, dra åt kranen och studerar indikatorn tills du är säker på pH-värdet. Fortsätt att lägga saltsyra till avlopps provet genom buret tills pH-indikator ger en neutral behandling.
8.
Notera hur mycket saltsyra har lagts till från buret till kolven för att få avlopps lösning på ett neutralt pH. Använd denna information för att slutföra formel lösningen koncentrationen för titrering. Denna formel bygger på det faktum att antalet mol syra som behövs för att neutralisera en bas i lösning är lika med antalet mol bas i lösningen. Denna formel är representerad som NT * Vu=Nu * Vu, där nt är normalitet av titrermedel är Vu volymen av titrermedel är Nu normalitet av basen i lösning och Vu är volymen av lösningen. Den normalitet saltsyra är 1, och volymen på okänd lösning är 100 ml. Suppleant volymen tillsatt saltsyra från buret som Vu. Värdet av Nu blir koncentrationen av lösningen uttryckt som normalitet (N).
9.
Hitta volymen på din ursprungliga avlopps lösning. Den normalitet av en lösning är lika med gram motsvarar en substans per liter av hela lösningen, också uttryckt som N=g motsvarande /L. Suppleant normalitet i din lösning som finns i steg 8 för N, och ersätta den volym av hela lösningen för L. Fyll denna ekvation att hitta gram motsvarande kalk som finns i hela lösningen.

    Previous:nothing
    Next:hobby ledde ljusledare
    
    Copyright © 2011 give2all.org