välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man beräknar lutande höjd

Postad av : Valon Istrefi

Lutande höjd är avståndet från botten till toppen, längs med någon yta som lutar i förhållande till sin bas. Så mätningen från basen av en pyramid upp till sin spets, längs en av sidorna skulle vara sneda höjd. Mätningen från basen av en ramp rakt upp till dess topp skulle också övervägas lutande höjd. Det enklaste sättet att beräkna slant höjd med hjälp av Pythagoras sats, som om dess fasade sida var en sida av en rätvinklig triangel

Du behöver:.
Måttband, mäthjul eller härskare.
Penna.
Papper.
Räknare.


1.
Mät eller beräkna skillnaden i höjd mellan den övre och nedre ändar sneda sidan eller ramp. Skriv ner detta antal
2
Mät eller beräkna avståndet mellan botten av lutande sida eller ramp och plats direkt under dess topp. . Denna plats är där en sten skulle falla om du tappade det rakt ner från toppen av rampen. Skriv ner detta antal också.
3.
Square det nummer du fick i steg 1. Det är, multiplicera det med sig själv. Så, med en ramp som ett exempel, om den övre änden av rampen är 3 meter högre än den nedre delen av rampen, har vi 3 * 3=9. Gör samma sak för det nummer du fick i steg 2, så om avståndet från där en sten skulle falla om den tappas från toppen av rampen, rakt tillbaka till slutpunkt på rampen, är 4 meter, sedan när vi Square 4 vi får 4 * 4=16.
4.
Tillsätt två kvadrat nummer tillsammans. För att fortsätta vårt exempel har vi 9 + 16=25.
5.
Ta kvadratroten av summan från steg 4. I vårt exempel skulle vi ta kvadratroten ur 25, eller 5. Detta är längden på det sneda eller, i fråga om vårt exempel, rampen. Även om begreppet kan verka som en felaktig benämning, är detta också anses vara den "sneda höjden. "

Tips och varningar


  • Se till att du gör alla relevanta mätningar i samma enheter. Med andra ord, om du gör en mätning i meter, måste du göra alla mätningar i meter och ditt resultat kommer att vara i meter. Om du gör en mätning i fot, gör alla andra mätningar i fot och nå resultat i fötterna.
    
    Copyright © 2011 give2all.org