välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man beräknar motstånd för LED

Postad av : Magnus Ekblad

Lysdioder avger ljus som en elektrisk ström genom dem. Ljusstyrkan på LED bestäms av spänningen når lysdioden. För mycket spänning och lampan brinna klart men sluta arbeta snabbt. För lite spänning och LED kommer att producera endast ett dunkelt ljus. För att kontrollera mängden ström fram till LED och därför ljusstyrka och livslängd lysdiod, ett motstånd kopplas i serie för att skingra en del av spänningen. Fastställande av lämplig resistor för att använda i din krets är ett viktigt första steg att installera en LED.

Du behöver:
LED
. Multimeter.


1.
Bestäm matningsspänning av kretsen du ska installera LED in. Till exempel skulle en krets som drivs av ett 9-volts batteri har en 9-volts matningsspänning. Men om LED skall placeras i en punkt i kretsen inte direkt efter att nätaggregatet får spänning ändras genom andra komponenter. Använd en multimeter för att testa för den spänning vid den punkt i kretsen där du vill installera LED.
2.
Bestäm spänningsfallet över din LED. För de flesta färger är den typiskt 2 volt, men blå och vita lysdioder åtgärd närmare 4 volt. Den exakta spänningsfallet kommer att visas på din LED förpackning.
3.
Identifiera LED strömmen. Detta kommer att ges på förpackningen, och är normalt ca 30 mA.
4.
Subtrahera LED spänningsfallet från nätspänningen.
5.

Dividera resultatet i steg 4 av LED strömmen.
6.
Välj ett motstånd är dimensionerade för ett motstånd är lika med eller högre än resultatet av Steg 5. Motståndet är kopplad i serie med LED.

Tips och varningar


  • När flera lysdioder är fast i serien, lägga till alla deras spänning sjunker tillsammans innan subtrahera från Power-spänning.
  • att inte använda en korrekt betyg motstånd kommer att resultera i din LED brinnande ut snabbt, om inte omedelbart.
    Previous:nothing
    Next:hur man beräknar vektorer
    
    Copyright © 2011 give2all.org