välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man beräknar området fyrhörningar & diagonaler

Postad av : Jonathan Nyberg

En fyrhörning är en geometrisk figur med fyra sidor. Det finns tre allmänna typer av fyrhörningar: de utan parallella sidor, de med bara ett par parallella sidor (trapezoids), och de med två par parallella sidor (parallellogram). Det finns genväg formler för att hitta området trapezoids och parallellogram, om fyrsidiga har inga parallella sidor alls, men det finns ingen genväg och du måste beräkna sitt område genom att dela upp det i två trianglar längs en av dess diagonaler och bestämma område i varje triangel.

fyrhörningar Med nr parallella sidor


1.
Rita en diagonal linje mellan två motsatta hörn av den fyrsidiga och skapar två trianglar. Utse en triangel som en och den andra som B. Mät längden på alla tre sidorna i triangeln A. Gör samma sak för triangel B.
2.
Lägg ihop längderna för alla tre sidorna av triangeln A och dividera med 2. Resultatet kallas semiperimeter. Om triangel A har sidor längder 3 inches, 5 inches, och 6 inches, till exempel, skulle semiperimeter vara 7 inches --- (3 + 5 + 6) /2.
3.

Beräkna skillnaden mellan semiperimeter av triangeln A och varje triangel A: s sidor. Så om triangel A har en semiperimeter av 7 inches och alla dess sidor åtgärd 3, 5 och 6 inches, respektive skulle skillnaden mellan triangelns sidor och semiperimeter vara 4, 2, respektive 1.
4.
Multiplicera alla tre numren från steg 3 tillsammans. Sedan multiplicera resultatet med semiperimeter. Så skulle vi multiplicera 4 x 2 x 1=8, sedan multiplicera med triangelns semiperimeter (8 x 7) för att få ett resultat av 56.
5.
Ta kvadratroten av resultatet från steg 4. Rund kvadratroten till närmaste hundradel (två siffror efter demical poäng), eller den plats som bestäms av problem du lösa. Detta är det område av triangeln A. att komplettera vårt exempel, om vårt resultat i steg 4 var 56, kvadratroten av 56-och området i vår imaginära triangeln A-är 7. 48 kvadrat inches.
6.
Upprepa steg 2 till 5 för att hitta området triangel B.
7.
Lägg ihop områdena triangel A och triangel B. resultatet utgör den del av fyrhörningen bildas av trianglar A och B.

trapezoids


1.
identifiera de två parallella sidor den trapetsformade. Dessa kommer att kallas dess baser. . . Mät både baser
2
Lägg längderna på baser tillsammans, och dela dem med 2, vilket ger dig i genomsnitt för de längder.
3.
Rita en linje mellan de två databaserna, vinkelrätt mot både baser. Mät denna linje.
4.
Multiplicera siffran du fick i steg 2 av längden på den vinkelräta linjen du just drog. Resultatet utgör området den trapetsformade. Så om din trapezoid hade parallella sidor (baser) som mätte 4 och 6 inches respektive siffran från steg 2 skulle vara 5 inches, om den vinkelräta linjen mellan de båda grunderna är 3 inches lång, det gäller att trapetsformad är 15 kvadrat inches.

Parallelograms


1.
Rita en linje från ena sidan av parallellogram över till den motsatta, parallella sida. Linjen bör vara vinkelrätt mot sidorna den berör på någon sida.
2.
Mät längden på den linje du bara drog.
3.

Mät längden på antingen parallell linje som förbinds med den linje du bara drog.
4.
Multiplicera längden på den nya linjen du ritade gånger längden på linjen från steg 3. Resultatet är det område på din parallellogram. Så om linjen du ritat mätt 5 inches och den andra sidan du mätt i steg 3-som innehåller ett av ändpunkterna av den nya linjen du ritade-åtgärder 10 inches lång, är hela området parallellogram 50 kvadrat inches.

    Previous:nothing
    Next:hur man läser en bild mikrometer
    
    Copyright © 2011 give2all.org