välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man beräknar statistisk styrka

Postad av : Camilla Näslund

En nollhypotesen i ett statistiskt test är den situation som din statistiska modeller är baserad. När observerade data är för långt i svansen på den statistiska modellen utbud av förutsägelser, stämmer modellen inte verkligheten. Ett sådant test resultat innebär en rekommendation att förkasta både nollhypotesen och prediktiv modell som den bygger på. "POWER" av ett statistiskt test är sannolikheten att det kommer att rekommendera att avslå nollhypotesen av testet när nollhypotesen är fel. Detta är inte det enda önskvärda kvaliteten på en test. Du vill också att testet har en hög sannolikhet att inte förkasta nollhypotesen när den är korrekt
1

Besluta om en nollhypotes. Anta till exempel att en befolkning är normalfördelad med medelvärdet 0 och varians 1, eller ~ N (0,1) i statistiska språk. För att göra en relativt clean-cut maktanalys, besluta om en annan hypotes också, såsom att befolkningens menar är faktiskt 1.
2.
Besluta om avslag region, en region som, om medelvärdet beräkningen föll i det, skulle du förkasta nollhypotesen. Anta att du väljer en stickprovsstorlek så att avslaget regionen börjar på 1. Med andra ord, om medelvärdet visar sig vara 1 eller större, då du förkasta nollhypotesen att population ur vilken urvalet gjordes ~ N (0,1).
3.

Antag till att den alternativa hypotesen är sann.

fortsätter med exemplet antar befolkningen som du drar provet ~ N (1,1).
4.
Beräkna sannolikheten att medelvärdet kommer att vara i det kritiska om alternativa hypotesen är korrekt.

fortsätter med exemplet ovan, om befolkningen ~ N (1,1), sannolikheten för att medelvärdet är 1 eller högre är 0,5 eftersom N (1,1) är symmetriska kring 1. Sannolikheten att förkasta nollhypotesen när nollhypotesen är fel är 0,5. Så kraften i testet är 0,5.

Tips och varningar


  • Observera att den alternativa hypotesen kan ha fel också. Medelvärdet kan vara 0,5, en hypotes som du inte ge ett test. Som utförs ovan är maktanalys en stegvis process.
    Previous:nothing
    Next:Hur man testar ljud transformatorer
    
    Copyright © 2011 give2all.org