välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man berättar en kvinna från en manlig caribou

Postad av : P-O Lennartsson

Caribous är hovdjur som lever i det kalla nordliga skogar och tundran i Ryssland, Skandinavien och Nordamerika. Den caribou är den enda medlemmen av hjortdjur där både hanen och honan har horn. Detta kan göra det svårt för någon att identifiera en caribou som en manlig eller en kvinnlig. Faktorn i detta caribous finns i besättningar som kan antalet i hundratusentals och du kan förstå att tala om pojkar från flickor kan vara en knepig uppgift. Men du kan se på några egenskaper hos caribous att utföra uppgiften.
1
uppskatta vikten av caribou. . . Den manliga caribou är betydligt tyngre än honan. Alaska Department of Fish and Game säger att män i genomsnitt mellan 350 och 400 kg. Däremot kan större tjurar växa till till 700 kg. Den kvinnliga caribou väger mellan 175 och 225 kg. Du bör se skillnaden när män och kvinnor står sida vid sida.
2.
Observera caribou och fokusera på sin höjd och längd. Hanarna är längre och längre. Enligt "National Audubon Field Guide till däggdjur," den manliga caribou kan uppnå skuldra höjder av 55 inches och längder på över 8 meter. Den typiska kvinnliga är kortare i båda områdena, med en mankhöjd på 40-tum sortiment och längder ca 6 meter.
3.
Titta på hornen av manliga och kvinnliga caribou. Den manliga horn är mycket mer imponerande i storlek, med några av dem så länge som 5 meter. The Antlers av de kvinnliga caribou är sällan längre än 20 inches.
4.
Notera vilken tid på året det är när du ser caribou med sina horn. US Fish and Wildlife Service säger att manliga caribous kommer fäller sina horn omedelbart efter säsongen falla avel. Hanarna kommer att börja växa nya horn nästa vår. Men den kvinnliga caribous vänta tills vintern innan hornen lossna. Endast de dräktiga honorna hålla sina horn genom hösten och vintern. Den dräktiga honan caribou horn faller av efter att hon har sin kalv.
5.
Studera beteende caribous inom sin besättning. Se upp för slagsmål mellan enskilda caribou under september, vilket är strax innan häckningssäsongen. Män slåss med varandra, kämpar för rätten till domstol honor.
6.
Fokusera på ryggen och bakdelen av en caribou innan parningssäsongen. Hanarna utveckla ett tjockt lager av fett som ger dem välbehövlig energi. Halsar den mogna män kommer att svälla upp som djuret producerar hormoner såsom testosteron.

    Previous:nothing
    Next:hur man beräknar en molfraktion
    
    Copyright © 2011 give2all.org