välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man bygger en AC till DC-adapter

Postad av : Camilla Näslund

En AC till DC-omvandlare (eller adapter) är en relativt enkel elektrisk eller elektronisk anordning. Den enklaste omvandlare har bara en nödvändig funktion, som är konverterar växelström till likström. Mer komplexa omvandlare hålla en stadigare spänning och är effektivare än sina enklare motsvarigheter. För att bygga din egen AC till DC-omvandlare, en rudimentär kunskap om elektronik, matematik och lödning är nödvändig. Det är möjligt att göra nästan alla AC till DC-omvandlare från hemmet, men de mer komplicerade de är, desto mer tid som kommer att behövas.

Du behöver:
2-ledare förlängningssladd
. Lödkolv.
Löd.
Avisoleringstänger.
Elektronik projekt rutan.
Transformator.
Bridge likriktare.
Krympslang eller varmt lim.
DC-plugg.


1.
Klipp skarvsladden till hälften. På den manliga halv separera de två kabeländarna med 1 1 /2 inches. Strip varje ledare 1 /2 tum bak. Ta din DC-plugg och göra samma sak. Separata ledningar och band dem. Den avskalade ändarna på båda ledarpar gå in i elektroniken projektet boxen tillsammans med tillräckligt på varje ledare för att slutföra projektet. Mottagaren ska vara tillräckligt stor för att hålla din transformator, likriktare, och lite tråd.
2.
Löd AC kablarna till primärlindningen av transformatorn. Din transformator behöver bara vara tillräckligt stor för att leverera den ström som du behöver. Din DC-spänning bestäms av förhållandet mellan antalet varv på primärlindningen och antalet varv på sekundärlindningen. Hur mycket ström som kan dras är bestäms av det totala antalet lindningar på transformatorn, och storleken av kabeln som används för lindningen. Det är en bra idé att täcka dina kontakter med krympslang eller varmt lim.
3.
Löd din likriktarbrygga att ledarna på den sekundära lindning av transformator. Likriktaren måste vara dimensionerad för den aktuella och strömstyrka som du tänker vara igång genom den. Likriktaren har fyra terminaler, vanligtvis märkt. Löd båda trådarna till AC terminaler likriktaren. Du kommer förmodligen vill använda ett litet kretskort för anslutningarna. Täck ditt anslutningar i krympslang eller varmt lim.
4.
Löd båda kablarna från DC kontakt till de positiva och negativa terminaler i likriktaren. Täck dessa anslutningar i slangar eller med varmt lim.
5.
Klistra din kabeländarna till projektet rutan, nära den och du är redo att gå. Detta handlar om så enkelt en adapter som du kan göra. Bara för att ge dig en idé, kan mer komplexa adaptrar göras med induktorer för att jämna ut ström spikar, säkringar och makt indikerar lysdioderna.

Tips och varningar


  • Om din lödning kunskaper är inte så bra, öva lite i förväg. Det kommer att göra projektet att gå mycket smidigare
  • alltid vidta lämpliga försiktighetsåtgärder när det handlar om el.
  • Arbeta aldrig på kretsar som är inkopplad
    Previous:nothing
    Next:Honey Bee drottning typer
    
    Copyright © 2011 give2all.org