välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man bygger en solpanel från grunden

Postad av : P-O Lennartsson

Experimentera med solenergi kan vara en kostsam process, men du kan kringgå de enorma kostnader genom att bygga dina egna solpaneler för en bråkdel av kostnaden. Medan massproducerade solpaneler använda supertunna ledande material, kan du böja lagar ledningsförmåga att dina syften med material kan du hitta på din lokala maskin-och elektronikbutiker. Du kommer att offra en del effektivitet, men slutresultatet är en billig, hemmagjord solcell kan utnyttja solens energi i form av elektricitet.

Du behöver:
1 /2 sq
 ft
 av koppar blinka.
Plåtsax.
Electric brännare.
Stor glasburk.
Bordssalt.
Kranvatten.
Krokodilklämman leder.
Digital multimeter.


1.
Skär koppar blinkande på mitten och lägg en bit på den elektriska brännare. Vrid brännaren upp till sitt högsta inställningen.
2.
Titta på koppar noga för oxidation och eventuella svärtning. När brännaren är helt glödande röd, låt koppar koka i ytterligare 30 minuter.
3.
Stäng av brännaren och låter koppar svalna till rumstemperatur (ca 20 minuter). Små bitar av svart material, som är kopparförening oxid, kommer att lossna under denna fas.
4.
Skrubba svalnat koppar extremt försiktigt med tvål och vatten för att avlägsna mer bitar av kopparförening oxid . Var inte för grov, eftersom detta kan skada den ledande kopparoxid skikt under.
5.
Böj två bitar av koppar i semi-kretsar som överensstämmer med insidan av din burk och sätt dem i burken längs sidorna, vilket gör att de inte berör varandra. Se till oxiderade ytan på din behandlas kopparplåt ansikten inåt.
6.
Blanda 2 msk. matskedar salt i tillräckligt kranvatten för att fylla burken tills ungefär en tum av koppar ligger kvar över vattnet. Häll vattnet i noggrant, försiktigt så att inte få toppen av plattorna våt.
7.
Clip en alligator leda till att varje kopparplåt, och bifoga kopparoxid-plåt ledande till den negativa terminalen på multimeter. Anslut ren koppar leda till att mätaren pluspol.
8.
Ställ in din multimeter för att upptäcka mikroampere och flytta hela din konstruktion i starkt solljus. Mätaren bör läsa någonstans i trakten av 50 mikroampere.

Tips och varningar


  • För att skapa mer spänning från din hemgjorda solsystem, göra fler av dessa solceller och tråd dem i serien.
    Previous:nothing
    Next:fara för vilda fåglar
    
    Copyright © 2011 give2all.org