välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör moln form

Postad av : Jonathan Nyberg

Moln finns överallt på himlen och vad grabben där ute inte gillar att namnge den typ och hur de ser ut? Här är en bra barn experiment för att göra moln form. Det är mycket enkelt. När luft komprimeras stiger temperaturen uppvärmningen luften. Varm luft innehåller mer fukt då kall luft. I experimentet vi komprimera luften och än expandera luften för att göra det svalare. Förändringen former vattendroppar och voila vi har bildat ett moln

Du behöver:.
Behöver
. Stor glasburk.
Cork.
Glasröret.
Alkohol.
Vatten.
Kritdamm.


1.
Borra ett hål i mitten av kork. Korken är att passa väl i stor glasburk. Den typ du ser till salu för förvaring av saker. Sätt i glasröret i hålet i korken.
2.
Nästa ta burken och snurra runt vatten blandat med en liten mängd alkohol. Häll sedan ut vattnet blandning. Insidan av burken bör förbli vått.
3.
I burken lägga tre eller fyra nypor mycket fina kritdamm.
4.
Sätt kork och slang tillbaka i burken. Använd röret som halm och blås genom röret tillräckligt hårt för att skingra krita och komprimera luften. När du ser detta sedan suga väldigt hårt och snabbt på tuben. Detta expanderar luften mycket snabbt så att ett moln bildas. Barn älskar moln och ljudet!

Tips och varningar


  • Använd olika damm färg krita för att få annan färg moln.
  • Var försiktig med alkohol runt med barnen.
    
    Copyright © 2011 give2all.org