välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man kan beräkna spänningar i remskivor

Postad av : Magnus Ekblad

Flera skivor tillsammans kan utgöra en mekanisk fördel, vilket minskar den kraft som krävs för att lyfta en last. Denna kraft Sänkningen motsvarar spänningen minskning av linje genom remskivor. Därför, om du kan beräkna en, då kan du räkna den andra. Observera att gällande formel för att bestämma mekanisk fördel är arbete=kraft x avstånd. Så om en linje som lyfter samma belastning i luften som innan du lägger den trissa systemet, och mängden avstånd av rep för vilka den ingående kraft skall tillföras ökat X gånger, sedan ingången kraft som krävs för att lyfta lasten har minskat X gånger. Den mekaniska Fördelen är då X-till-1
1
Rita ett diagram över en linje som går över en. . remskivan hängande från taket stöd, sedan under en remskiva bifogas last som ska lyftas, sedan går tillbaka upp till hängande trissan igen för att fästa en ögla i botten på trumman höljet. Linjen är sedan dubblade upp mellan den stationära remskiva fästas ovan och trissan fäst i lasten.
2.
Bestäm hur mycket lina en arbetare måste dra för att lyfta lasten 1 fots.

fortsätter med exemplet ovan, skulle du måste dra line out 2 fötter för att få två längder av linjer mellan de två remskivorna att förkorta 1 fot vardera. Med andra ord behöver du ta de två remskivorna ihop av en fot för att lyfta lasten 1 fot. De två längder mellan de två remskivorna måste därför både förkorta 1 fot vardera.
3.
Dela sträckan av linje över vilken kraft läggs in av sträckan som arbetet utförs på utgång slut. Detta ger din mekanisk fördel.

Resultatet för exemplet ovan är 2-till-1.
4.
Ta reciproka värdet av ditt resultat i steg 3 och multiplicera det med din last vikt. Detta är den spänning genom linjen om lasten hålls statisk från marken. Dra i lasten kommer att göra spänningen går över detta belopp, naturligtvis, men den statiska fallet ger en lägre gräns.

Fortsätter med ovanstående exempel, anta att lasten är 10 kg. Då (1 /2) x10lbs=u00A3 5 av våld. (Observera att pundet är en enhet för kraft, inte massan, i Imperial mätsystemet. )

    Previous:nothing
    Next:hur man beräknar islagshastigheten
    
    Copyright © 2011 give2all.org