välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man kan beräkna variationskoefficienten

Postad av : Magnus Ekblad

Variationskoefficienten (CV), också känd som "relativa variabiliteten," är lika med standardavvikelsen för en fördelning dividerat med medelvärdet. Som diskuterades i John Freund's "Matematisk statistik" CV skiljer sig från variansen i att den genomsnittliga "normaliserar" CV på ett sätt som gör det kartografisk, vilket underlättar jämförelser mellan populationer och distributioner. Naturligtvis fungerar CV inte gott för befolkningen symmetrisk om ursprunget, eftersom medelvärdet skulle vara så nära noll, vilket gör CV ganska höga och volatila, oavsett av variansen. Du kan beräkna CV från prov data av en befolkning på intresse, om du inte vet variansen och medelvärdet av befolkningen direkt
1.
Beräkna sampelmedelvärdet, med hjälp av formeln u03BC='x_i /n, där n är antalet av datapunkt x_i i urvalet, och den summeringen är över alla värden av i. Jag läste en nedsänkt av x.

Till exempel om ett prov från en population är 4, 2, 3, 5, då medelvärdet är 14 /4=3. 5.

2
Beräkna provets varians med formeln "(x_i-u03BC). ^ 2 /(n-1)

Till exempel i ovanstående prov. ställa Urvalet är variansen [0,5 ^ 2 + 1,5 ^ 2 + 0,5 ^ 2 + 1,5 ^ 2] /3=1,667.
3.
Hitta standardavvikelsen genom att lösa kvadratroten av resultatet i steg 2. Dividera sedan med provet betyder. Resultatet är ett CV.

Fortsätter med exemplet ovan, u221A (1. 667) /3,5=0,3689.

    Previous:nothing
    Next:hur man beräknar en alfa Cronbachs
    
    Copyright © 2011 give2all.org