välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man kan förstå motstånd och dioder

Postad av : Charlotte Wannberg

Nätaggregat, hushållsapparater, ljudutrustning och kommunikationsenheter är byggda med resistorer och dioder, som är de mest avancerade datorer, så kunskap om motstånd och dioder kan öppna många arbetstillfällen. Tester för elektriker och elektroniska tekniker kräver också att du vet hur motstånd och dioder fungerar, hur man analyserar motstånd och diod kretsar, och hur man använder motstånd och diod ekvationer

Du behöver:. .
Mejsel
Ersättning lysdioder.
Lödkolven och löda.


1.
Tänk på dioder och resistorer som reglerventiler. Dioder och motstånd kontrollera flödet av elektroner, precis som vatten ventiler kontrollera flödet av vatten. Tänk på motståndet som en variabel kontroll vattenventil och dioden som stat reglerventil, en ventil som bara har ett "på" eller "av" stat-det rinner vatten eller inte. Hur snabbt elektronerna flödar kallas "nuvarande".

När vattnet ventilen är stängd, flödar vatten inte. Även i en elektrisk krets, förhindrar ett högt eller oändligt värde av resistens nuvarande från att flöda. Vattnet flöde är högst när ventilen är helt öppen. Likaså för den allra lägsta värdet av ett motstånd, elektronerna flödar ut ur kretsen på högsta hastighet.

När vattnet handtaget vrids halvvägs, det rinner vatten vid ungefär halva hastigheten jämfört med fullt pris. Och när du vrider ventilen kan du variera hastigheten på vattenflödet. På samma sätt kommer att ändra värdet för ett motstånd i en krets kan du justera den ström som flyter i kretsen.

Precis som vatten, kan en hög ström vara farligt. Snabbrörliga floder är mycket kraftfullare än långsammare flyttar floder, och hög ström är mycket farligare än låg ström.
2.
Förstå spänning. Spänning är den grundläggande kraft som driver ström, resistans är den största kraft som begränsar strömmen. Tänk på en batteriets spänning som mängden vatten i en tank: ju högre batterispänning, desto högre tankens vattennivån. Ju mer vatten i tanken, desto högre vattentryck, desto större tank röret öppnas och snabbare vattnet rinner genom rören. Likaså, ju högre batterispänning, ju lägre värde av motstånd och snabbare elektrisk ström flyter genom kretsen.
3.
Model dioden som en switch. Precis som en mekanisk strömbrytare, är en diod antingen "på" eller "off". När den är "off", dess motstånd är mycket hög och liten eller ingen aktuell flyter genom den. När dioden är "på", det kommer att låta ström igenom det eftersom dioden har mycket lite motstånd, eller, för de flesta praktiska ändamål, inget motstånd alls.
4.
Memorera Ohms lag och vet hur man kan beräkna strömmar, spänningar och motstånd använder den. Ohms lag används för att beräkna strömmen genom ett motstånd vid en viss spänning. Ohms lag anges att högre spänningen är, desto lägre motstånd och högre den aktuella (eller graden av elektronflöde).

I matematiska termer, Ohms lag anges att spänningen över en resistor är lika med strömmen genom motståndet multiplicerat med resistansen på motståndet.

tips och varningar


  • Innan du börjar att studera motstånd och dioder, är det en bra idé att lära sig så mycket du kan om atomer och elektroner. En elektron är en av de minsta beståndsdelarna i universum, ännu mindre än atomen. Och alla objekt består av atomer. Och alla atomer har elektroner. Och när elektroniken fly från bana atomer, de kommer att flytta-denna rörelse kallas strömmen
  • skillnad från en mekanisk elektrisk brytare, med eller utan en diod kommer att vara "på" eller "off". beror på polariteten på spänningen över den. En diod kommer att vara framåt-partisk, eller "på", när spänningen på anoden är mer positiv än katoden. Det kommer att vara "off", eller omvänd partisk, när spänningen på diodens anod är mer negativa än katod spänning.
  • Kom ihåg att när ett motstånd eller tråd har ingen eller väldigt lite motstånd, är det kallas en kort, när ett motstånd har ett mycket högt värde är det sägs ha oändliga motstånd
  • alltid vara försiktig med el och elektronik. . Innan du använder elektronisk utrustning eller göra mätningar, ta en kurs i elektronisk säkerhet. Har en instruktör visa dig hur man gör mätningar på ett säkert sätt. Läs också alla säkerhetsföreskrifter som följer med elektronisk utrustning.
    
    Copyright © 2011 give2all.org