välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man kan kontrollera en kondensator med en digital mätare

Postad av : Camilla Näslund

Kondensatorer används i elektriska kretsar för att lagra elektrisk laddning. Många faktorer påverkar kapacitans värdet av en kondensator-typ av dielektrisk, tallrik område, tallrik avstånd-så en kondensator (särskilt en variabel kondensator) bör kontrolleras innan det installeras i en elektrisk krets

. Den mest tillförlitliga medel för att kontrollera kapacitans värdet av en kondensator är genom att ansluta den till en digital kapacitans eller RLC meter

Du behöver:. .
Kondensator
Digital kapacitans (eller RLC) meter.


1.
Om du använder en RLC (resistans /induktans /kapacitans) meter, ställa mätaren för att mäta kapacitans. Om du använder en dedikerad kapacitansmätare, ställa mätaren till kapacitans intervallet (microfarads, högfrekvenskondensator eller picofarads) av det angivna kondensatorn.
2.
Anslut första metern sonden till den första kondensatorn bly. Anslut den andra mätaren sonden till den andra kondensatorn bly.
3.
Obs mätaren mätning som visas på mätaren. Koppla kondensatorn leder från sonder och stänga av kapacitans (eller RLC) mätare.

tips och varningar


  • Om mätaren inte visar en kapacitans läsning, eller visar en "nolla" läsning, är kondensatorn sannolikt skadad.
  • Beroende på mätaren, kan elektrolytisk (polariserade) kondensatorer måste kontrolleras med en särskild sond bifogas negativa kondensator bly. Detta är inte nödvändigt för dielektrisk (nonpolarized) kondensatorer, som kan kontrolleras i båda riktningar. Kontrollera den manuella mätaren instruktion för att kontrollera om särskilda förfaranden måste vidtas för elektrolytkondensatorer.
    Previous:nothing
    Next:hur man beräknar rotationströghet
    
    Copyright © 2011 give2all.org