välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man kan kontrollera kontinuitet med en volt mätare

Postad av : Jeanette Morales

Om en av dina elektronik inte startar, kan problemet vara så enkelt som ett öppet eller kortslutning. Ett av användningsområdena för en voltmeter är för att testa kontinuiteten i en krets, det vill säga om en tråd är lös eller trasig (en öppen krets) eller effekt är att förpassa in på fel väg. Säker används, voltmeter, även känd som en multimeter, hjälper dig att spåra var felet

Du behöver:. .
NiMH batterier
NiMH-laddare.
Lagringsenheter.


1.
Slå av strömmen till kretsen du vill testa. Om kretsen har en inbyggd effekt lagringsenhet, som en kondensator, ansvarsfrihet el från kretsen innan du testar.
2.
Anslut den svarta kabeln i den gemensamma terminalen (märkt " CDM) på voltmetern. Anslut den röda kabeln i volt /ohm terminal (markerad med ett "V" eller ett "V" och den grekiska bokstaven omega, symbolen för "ohm") på mätaren.
3.

Sätt på voltmetern på. Mätaren väljer automatiskt en rad, eller så kan du manuellt välja Volt AC, V DC, Amps AC eller DC Amps.
4.
Touch den svarta kabeln till ena änden av banan du testar. Tryck den röda kabeln till den andra änden av kretsen. Om voltmetern visar mindre än 210 ohm motstånd, finns kontinuitet.

Tips och varningar


  • Om motståndet är högre än 210 ohm, kan du flytta leder att isolera avbrott, tills du kommer till en punkt där motståndet är mindre än 210 ohm, vilket tyder på kontinuitet i kretsen mellan de röda och svarta leder.
  • Detta projekt består av arbete med el. Alltid vidta lämpliga försiktighetsåtgärder.
    Previous:nothing
    Next:vad är diamondaura?
    
    Copyright © 2011 give2all.org