välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man skall avgöra diagonala spegel storlek för ett teleskop

Postad av : Jan-Olof Stoor

Newtonska teleskop använda en spegel placerad i den nedre delen av ett öppet rör att reflektera och fokusera ljuset tillbaka upp i röret. En liten rund spegel som ligger i den övre delen av röret snappar det reflekterade ljuset och omdirigeringar det genom sidan av röret där okularet är belägen. Denna spegel är beläget i centrum av ljusstrålen och blockerar en liten mängd av inkommande ljus innan det reflekteras tillbaka upp i röret. Välja en diagonal spegel som är tillräckligt stor för att fånga alla tillgängliga ljuset, utan att vara så stor att hindra inkommande ljus, är avgörande för optimal prestanda teleskop.

Du behöver:
Ruler
. Räknare.


1.
Hitta i fokus förhållandet mellan primära spegeln. Detta är ett nummer som finns på teleskopet märkskylten eller inom instruktionsboken och ser ut ungefär så här: f /4, f /8 eller f/11 (det faktiska antalet för ett visst teleskop kan variera)
2.
Beräkna brännvidd av teleskopet genom att multiplicera diametern på den primära spegeln av de nationella kvoten. Till exempel skulle ett teleskop med en 8-tums primär spegel och en kontaktpunkt förhållandet f /6 har en brännvidd på 48 inches (8 x 6).
3.
Sätt en liten längd av trä eller en lång linjal ner röret av teleskopet och låt det att göra mjuka kontakt med den primära spegeln. Titta igenom sidan röret, utan ett okular på plats och markera längden på trä eller ta del av mätningen på linjalen (man mäter avståndet från den primära spegeln för att den diagonala spegeln ståndpunkten).
4.
Subtrahera det uppmätta avståndet från teleskopets primära spegeln på diagonalen spegeln läge från brännvidd. Till exempel, om brännvidden av teleskopet är 48 inches och avståndet från den primära spegeln på diagonalen spegeln position är 39 inches, då avståndet från diagonala spegel i fokus är 9 inches. (48-39)

5.
Dela sträckan från diagonalen spegeln ställning till sambandspunkten av de centrala förhållandet mellan teleskopet för att bestämma minsta diameter på diagonalen spegeln. Till exempel, om vi använder de tal som tidigare, 9 /6=1,5 inches.

Tips och varningar


  • mänskliga ögat kommer inte att kunna upptäcka mängd ljus blockerats av en diagonal spegel med en diameter mindre än 20 procent av diametern på den primära spegeln.
  • observera aldrig solen genom ett teleskop utan riktig sol filter, eftersom omedelbar och permanent blindhet som följd.
    
    Copyright © 2011 give2all.org