välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur reparera en solpanel

Postad av : Camilla Näslund

Till skillnad från batterier måste solpaneler utsättas för väder och vind att samla in power-ger energi av solen. Tyvärr innebär detta att de också är utsatta för miljörisker som kan skada deras glas ansikten, lödda anslutningar, och andra komponenter.

Lyckligtvis är de flesta paneler är motståndskraftiga och tillgängliga tillräckligt att en enkel reparation förfarande är alla du behöver återställa en till korrekt, fullt fungerande status, oavsett vad som är fel med det. Med rätt verktyg, är reparation lätt nog för nästan vem som helst.

Du behöver:
brukskniv
. Lödkolv och 2 procent silver.
Elektriker band.
Digital multimeter.
Ersättning sol glas.


1.
Skär försiktigt genom någon stoppningsmaterial på baksidan av solpanelen att exponera något lossnat eller terminaler. Unsolder dem med lödkolven, åter löda dem med nya, 2 procent silverlod, och tejpa stoppningsmaterial tillbaka över dem när lodet är torrt.
2.
Testa din sol panelens trasiga eller kluvet glasskiva på minskad produktion med en multimeter, och jämföra dina resultat mot den normala strömmen förväntas av den panelen. Om det är för låg, byt panelens yttre skadade glasruta med en ny, är att se undersidan av glasrutan ren och torr.
3.
Unsolder någon oxiderade eller brända terminaler från solpanelen genom att skära en liten skåra i stoppningsmaterial och exponera terminaler. Re-löda dålig terminaler med hög kvalitet 2 procent silverlod

tips och varningar


  • Om ditt glas är trasig, prova och ta reda på varför. Flyger smuts, stenar och kulor kommer bara fortsätta att skada nytt glas.
  • Om din solpanelhållare lossnade och föll panelen, byt det också.
    Previous:nothing
    Next:hur man beräknar lutande höjd
    
    Copyright © 2011 give2all.org