välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur tråd ett sätt elektriska kretsar

Postad av : Ulf Friberg

En elektrisk krets kan ha elektrisk ström i en riktning (som är känd som en direkt strömkretsen), eller det kan ha aktuella ändrar riktning på rutin mellanrum (som är känd som en växelström krets). För att säkerställa att en elektrisk krets har ström i en riktning, kan en diod, som är en aktiv elektronisk anordning placeras i den elektriska kretsen. När en diod används på detta sätt är det en Likriktardiod

Du behöver:
2 dioder (som a1N4001 Likriktardiod).
1 motstånd, 10 kilo-ohm.
1 AC strömförsörjning, 12 volt.
Elektriska bergvärme.
Elektrisk tråd.
Elektriska tång.
Lödkolv.
Elektronisk (harts core) löda.


1.
Skär tre längder på tråd. Strip varje ände av varje tråd på u00BD tum isolering. Anslut en av motståndet leder till dioden katod (som är markerad på dioden huset med en linje) bly, och löd anslutningen. Anslut ena änden av den första kabeln till den fria motståndet bly, och löd anslutningen. Anslut den andra änden av kabeln till elektrisk jord.
2.
Anslut ena änden av den andra kabeln till en av terminalerna strömförsörjning. Anslut den andra änden av den andra kabeln till fri bly på dioden (som är anod). Löd detta sammanhang.
3.
Anslut ena änden av den tredje tråden till något samband strömförsörjning terminal. Anslut den andra änden av sladden till elektriska fältet.

Tips och varningar


  • Likström elektrisk energi kan erhållas genom att ansluta en tråd leda till elektriska gemensamma mellan motstånd och dioden.
    
    Copyright © 2011 give2all.org