välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

nackdelarna med avsaltning

Postad av : Stefan Svensson

Avsaltning är en process genom vilken salt och bräckt vatten dras ut i havet och köra igenom en avsaltning och reningssystem att resultera i rent, drickbart vatten. Avsaltning teknik hyllas som ett positivt svar till hela världen vattenbrist, och håller på att utvecklas och uppmuntras i områden som ligger nära hav, men saknas i sötvatten. Det är dock avsaltning inte ett felsäkert process och bär med sig många konsekvenser för miljön. Nackdelarna med avsaltning orsakar många människor att tänka två gånger innan start avsaltning projekt.

Sophantering

Som med varje process, har avsaltning biprodukter som måste tas om hand. Processen för avsaltning kräver förbehandling och rengöring kemikalier som tillsätts vatten innan avsaltning för att göra behandlingen mer effektiv och framgångsrik. Dessa kemikalier kan nämnas klor, saltsyra och väteperoxid, och de kan användas endast för en begränsad tid. När de har förlorat sin förmåga att rena vattnet, är dessa kemikalier dumpade, som blir ett stort miljöproblem. Dessa kemikalier har ofta vägen tillbaka till havet, där de gift växt-och djurliv.

Köldbärare

Brine är sidan produkt av avsaltning. Medan det renade vattnet fortsätter att bearbetas och tas i mänskligt bruk, vattnet som blir kvar, som har en super mättnad av salt, måste kasseras. De flesta avsaltningsanläggningar pumpar detta saltlake tillbaka i havet, som presenterar en annan miljö nackdel. Ocean arter är inte utrustade för att anpassa sig till den omedelbara förändringen i salthalt som orsakas av utsläpp av saltvatten i området. Den supermättade saltvatten minskar även syrehalten i vattnet, som orsakar djur och växter att kväva.

Ocean Populationer

De organismer som oftast drabbas av saltlake och kemiska utsläpp från avsaltningsanläggningar är plankton och växtplankton, som utgör basen i alla marina livet genom att bilda basen i näringskedjan. Avsaltningsanläggningar har därför möjlighet att negativt påverka populationen av djur i havet. Dessa effekter är att utvecklas ytterligare genom nackdelar som uppkommit genom avsaltning "impingement" och "ångan". Medan suger havsvatten i för avsaltning, växterna fälla och döda djur, växter och ägg, av vilka många tillhör utrotningshotade arter.

Oro för hälsan

Avsaltning inte är en fulländad teknik och avsaltat vatten kan vara skadligt för människors hälsa också. Biprodukter av de kemikalier som används i avsaltning kan komma igenom i "rent" vatten och hota människor som dricker det. Avsaltat vatten kan också vara surt att både rör och tarmsystem.

Energiförbrukning

I en tid där energi blir allt mer dyrbar, avsaltningsanläggningar har nackdelen att de kräver stora mängder energi. Andra vattenrening teknik är mer energieffektiva.

    Previous:nothing
    Next:hur man beräknar den totala fall är
    
    Copyright © 2011 give2all.org