välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

naturvetenskapliga projekt med en katapult

Postad av : Camilla Näslund

Du behöver:
grafräknare (valfritt)

Katapulter ger ett roligt, spännande sätt att utforska många delar av vetenskap, särskilt av fysik och mekanik. . Möjligheten att utforska verkliga resultaten av vetenskapliga idéer på ett roligt sätt förbättrar inlärning, och katapulten är ett bra verktyg att använda i denna strävan. Här är några av de många vetenskapliga projekt studenter kan design att använda en katapult

mekanik Framdrivning

I studien av mekaniken i en katapult kan undersökas genom byggandet av tre olika typer av katapulter. -onager, det Träbock och ballista. Medan vildåsna är vad de flesta föreställer när de hör ordet "katapulten", en trebuchet är gravitation drivs och en ballista är mer som en stor armborst. Konstruera mini-versioner av var och en ger dig en ökad förståelse för skillnader i konstruktion och hur varje använder en annan typ av våld för att driva ett objekt.

Ballistics

Förstå hur olika projektiler dramatiskt kan påverka utförandet av katapult kan vara ett spännande projekt. Med hjälp av en enda typ av katapult och mäta avstånd, höjd och precision av en rad olika projektiler hjälper dig att förstå hur vikt, densitet och aerodynamik spelar alla i att optimera effekten av medeltida vapen. För extra roligt, stack upp en mur av block eller burkar läsk och försök att välta den med olika projektiler.

Noggrannhet

Använd en förståelse för olika fysik principer och försök att landa en projektil i ett målområde. Ställ in katapulten ett visst avstånd från ett cirkulär mål på marken. Endast justering av mekaniken i katapulten, försök att landa projektilen i målet. Smärre justeringar av vridning, vikt, armlängd och andra egenskaper katapulten kan resultera i otroliga skillnader i landningen av projektilen.

    Previous:nothing
    Next:hoppas diamant fakta
    
    Copyright © 2011 give2all.org