välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

särskilda näringsändamål relation i ekosystemet

Postad av : Stefan Svensson

Varje ekosystem bygger på relationer. Växter och djur som delar resurser måste förlita sig en en annan för en rad saker, de viktigaste är maten

Energi

Den näringsmässiga relationer i ett ekosystem kan betraktas som en kontinuerlig överföring av energi från en enhet till en annan.

Producenter och konsumenter Primär

Producenter (växter) förändring solenergi till lagrad energi, eller socker. Denna lagrade energi-tillsammans med viktiga näringsämnen-överförs till primär konsumenter (växtätare) som de äter växterna

primära och sekundära konsumenter

Sekundär konsumenter (köttätare) kräver näringsämnen i animaliskt protein i sin kost för. överlevnad, och förlita sig på primära konsumenter som sin energikälla.

nedbrytare

nedbrytare såsom svampar, bakterier, maskar och insekter får sin näring och energi genom att konsumera döda växt-och animaliska ämnen.

Mark

Den uppdelad organiskt material i marken släpper makronäringsämnen såsom fosfor och kväve, som är avgörande för växters hälsa och tillväxt.

Överväganden

överflöd eller avböja någon enda organism, eller införandet av en ny, invasiva växt-eller djurarter, kan kasta bort en hel ekosystemets näringsbalansen, ändra den för alltid.

    Previous:nothing
    Next:hur man wire en soldriven belysning enhet
    
    Copyright © 2011 give2all.org