välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

ugnstorkning metod för att mäta fukt i livsmedel

Postad av : Jeanette Morales

Tänk på skillnaden mellan en druva och ett russin. Vindruvor inte bara skrumpna när de torkar in russin, men de förlorar fukt också. Vattnet i livsmedel ökar betydligt vikten på maten. Backpackers som ofta gör flera dagars mat med dem på ryggen föredrar att ta torkade livsmedel på grund av sin lägre vikt. Upptäck hur mycket fukt ditt val av mat provet innehåller med hjälp av ett hem ugn

Du behöver:.
Skala
Mat för testning.
Uppgifter diagram.
Bakning.
Stekning dränering rack.
Konvektion (forcerad fläkt) ugnen.


1.
Placera maten på skalan att ta sin vikt innan mäta vattenhalten. Anteckna numret på din data diagrammet som "före torkning vikt. "
2.
Värm ugnen till 200 grader.
3.
Ställ stekning dränering racket längst upp på bakformen att suspendera det över pannan att förbättra luftflöde på alla sidor av maten som ovanpå rack och mer jämnt låt det torka.
4.

Ordna mat ovanpå dränering rack och flytta ugnsfast form med dränering rack och mat i ugnen.
5.
Låt maten torka i tre timmar i ugnen.
6.
bort maten och väga den på vågen, inspelning vikten på dina data diagram som "vikt efter tre timmar. "
7.
tillbaka mat till dränering rack i ugnen i ytterligare en timme.
8 .
Väg maten en gång och bara returnera den i ugnen under en timme om vikten av mat efter fyra timmar skilde sig från den tidigare vikten.
9.
Upprepa torkning maten i 200 grader i en timme intervaller och väga maten mellan gånger under de två sista vikterna förblir desamma, vilket innebär att maten har nått en "konstant massa. "
10.
Subtrahera den slutliga" konstant vikt "belopp från den vikt före torkning att fastställa vikten av fukt avdunsta från maten. Till exempel, om den slutliga massan uppmätt 15 gram och ursprungliga vikt före torkning mätt 20 gram, lika med vikten av fukt från 20 till 15=5 gram
11
Dela vikten av fukt i livsmedel av vikt. . före torkning och multiplicera med 100 för att bestämma den andel av fukt i maten som exempel: 5. grams/20 gram=0 /40 x 100=40 procent.

tips och varningar


  • Använd en varmluftsugn för bästa resultat, men en vanlig ugn med luckan på glänt hålls kan användas istället.
    Previous:nothing
    Next:hur man bygger en snö igloo
    
    Copyright © 2011 give2all.org