välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är effekten av curare på en organism?

Postad av : Stefan Svensson

. Långa används av infödda befolkningen i Sydamerika i sin jakt på föda, är curare faktiskt ett samlingsnamn för en mängd olika vegetabiliska gifter som är kombinerade för att skapa en dödlig paralytisk gift

Du behöver:
mejsel .
Ersättning lysdioder.
Lödkolven och löda.

Western Discovery

Användningen av curare noterades i början av västerländska upptäcktsresande som Sir Walter Raleigh. År 1807 Alexander Humboldt von, geograf besöka Sydamerika, bevittnade utarbetandet av giftet.

Native Förberedelser

Den vanligaste formeln ingår användning av bark avskrap från unga Strychnos träd och menisperms. Tillsammans med andra vegetabiliska tillsatser, ibland giftet från ormar eller myror skulle läggas till mixen. Detta skulle vara långsamt kokas under två dagar, vilket gör en tung mörk pasta som lätt kan tillämpas på pilarna.

Toxisk effekt

Kurare dödar genom kvävning, men bara om den införs direkt i offrets blodomlopp . Det förlamar andningsmuskulaturen, men som upptäcktes av Sir Benjamin Brodie år 1811, det slutar inte hjärtat. Äta djur som avlivats med denna metod är säker eftersom giftet inte direkt in i fiket blodomlopp.

Hastighet av Poison

Ju större organismen, desto längre det tar för curare ska börja gälla och döda offret. Småfåglar duka under i en minut eller två. Små däggdjur ta upp till 10 minuter att dö och större bytesdjur upp till 20 minuter.

Victim Medvetenhet

förlamning sker långsamt och offren är medvetna om vad som händer tills de förlorar medvetandet. Offer för curare förgiftning har behandlats med konstgjord andning och har återhämtat sig utan några bestående skadeverkningar.

Medicinska tillämpningar

Det är på grund av curare särskilda effekt på det neuromuskulära systemet att olika derivat såsom Tubarine och Tubadil ibland används som muskelavslappnande under operation för att bekämpa kramper. Den kan också användas för att behandla extrema fall av artrit, polio och muskelkramper.

    Previous:nothing
    Next:hur man bygger en solpanel från grunden
    
    Copyright © 2011 give2all.org